Fotograf:
Matprat.no
En frisk, fruktig, sprø og knasende kake, toppet med syltede pærer. Oppskriften inneholder
189 Kalorier,
30 g Karbo,
2 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pærekake 1 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Pærekake 1 med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 188.71 | 4 033.64 | 403.36 | Kcal |
Protein | 2.27 | 48.52 | 4.85 | gram |
Karbohydrat | 30.33 | 648.30 | 64.83 | gram |
Kostfiber | 2.01 | 42.96 | 4.30 | gram |
Fett | 5.69 | 121.62 | 12.16 | gram |
Alkohol | 0.44 % | 9.40 | 0.94 | gram |
Mettet fett | 2.74 | 58.57 | 5.86 | gram |
Salt | 0.15 | 3.21 | 0.32 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.41 | Kr 72.89 | Kr 7.29 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 137 totalt | 2 137 pr porsj | 214 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 64,28 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
1. Kok opp vann, vaniljestang, sukker, hvitvin, sitron, stjerneanis og kanelstang til lake.
2. Skrell pærene, legg dem i en bolle med kaldt vann tilsatt litt sitron slik at pærene ikke blir brune før de kokes. Ha pærene over i kjelen med lake og la dem trekke under lokk i 6 minutter.
3. Sett kjelen til side og la pærene ligge i laken til de blir kalde. Legg en tallerken eller plastfilm over pærene slik at de ligger under laken. Ha de avkjølte pærene over i et norgesglass og hell laken over slik at pærene er dekket.
4. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Hell røren i en smurt 22 cm springform.
5. Strø over revet kransekakemasse. Del pærene i to, ta ut kjernen og trykk dem ned i kakedeigen. Stek kaken midt i ovnen på 175 °C i ca. 35 minutter.
Server gjerne med is eller pisket krem.
Pærene gir best smak om de får ligge i laken over natten. Har du ikke tid kan pærene brukes etter de er avkjølt. Man kan også bruke hermetiske pærer.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31353)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Kaker
Innlagt dato:2014-04-17
Oppdatert dato:2014-04-17
Lesere:
1720 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift