Fotograf:
Dansukker
Små, stille mus inneholder
183 Kalorier,
26 g Karbo,
3 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Små, stille mus har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Små, stille mus er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3107 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Små. stille mus med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 183.49 | 3 958.01 | 494.75 | Kcal |
Protein | 2.75 | 59.32 | 7.41 | gram |
Karbohydrat | 25.85 | 557.60 | 69.70 | gram |
Kostfiber | 2.55 | 55.01 | 6.88 | gram |
Fett | 7.11 | 153.37 | 19.17 | gram |
Mettet fett | 3.92 | 84.56 | 10.57 | gram |
Salt | 0.17 | 3.60 | 0.45 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.47 | Kr 96.42 | Kr 12.05 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 157 totalt | 2 157 pr porsj | 270 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 56,35 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
mus
Visp egg og begge sukkertypene til eggedosis. Bland hvetemel og bakepulver, og vend det ned i røren sammen med vannet. Hell røren i en langpanne med smurt og strødd bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Strø sukker på kaken og hvelv den på papir. Del den i to like store deler.
Skrell og mos kiwiene. Bland kiwimosen, vannet og gelésukkeret i en kasserolle og kok opp. La blandingen avkjøles litt før den bres ut på den ene bunnen. Legg den andre bunnen oppå. Skjær kaken i to lengder som så deles i 5 stykker hver.
Legg en halv pære på hvert kakestykke. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller i vannbad, og sprøyt eller form snute og øyne på den smale delen av pæren. Stikk inn to delte mandler eller peanøtter som ører på hver pærebit, og fest en bit lakris- eller karamellsnøre i den andre enden.
Visp fløte, gelésukker og eventuelt grønn farge til et fast skum. Sprøyt en ring rundt hver "mus". Oppbevares i kjøleskap til servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dansukker
(Intern: 26710)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-12-11
Oppdatert dato:2009-12-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift