Fotograf:Rosemarie Pettersen Utgangspunktet er en ren eplekake hvor vi byttet ut halvparten av eplene med pærer. Pærer er det en del av rundt i hager, men kanskje ikke så mye brukt. Her gir de en saftig og bare helt nydelig kake.
Skrell epler og pærer og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Dryss over sukker og kanel
Forvarm ovnen til 180 ºC.
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsette eggene mens du pisker videre. Etterpå rører du inn mel og bakepulver forsiktig i deigen
Legg bakepapir i en rund kakeform på ca 24 cm i diameter. Hell ut i denne halvparten av røra før du tar halvparten av epler/pære og stikker de ned i røra. Dette gjentas med resten av røra og så på toppen stikker du ned resten av frukten. Dryss over perlesukker + evt litt kanel eller nøtter.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 ºC i ca. 45-50 min. Bruk en bakepinne for å sjekke om denne er ferdig. Det skal ikke være noe deig på pinnen når du drar den ut. Vår kake trengte ikke mer enn 40-45 min.
Serveres gjerne lunken med vispet kremfløte eller vaniljeis. Kaken kan fryses og holder seg godt
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 34301)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2018-10-12
Oppdatert dato:2018-10-12