Fotograf:Frukt.no Lag deg en deilig italiensk klassisk tomatsalat med sprø brødbiter; en panzanella. Det er en smart måte å bruke opp gammelt brød på. Brød og tomater er alltid med, men bruk gjerne fantasien og lag din egen vri. Ingen panzanellaer er like.
Oppskriften inneholder 139 Kalorier, 13 g Karbo, 5 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sett ovnen på 180 grader.
Riv opp brødet i biter eller skjær det i terninger.
Ha brødbitene på en langpanne med bakepapir. Drypp olivenolje over. Ha på litt salt og pepper og vend om. Bak brødbitene i ovnen til de er litt sprø utenpå og myke inni.
Del store tomater i båter, og små tomater i to. Ha de i en bolle og bland med brødbitene og mozarellakulene. Bruker du hel mozarella så river du den i biter.
Bland med basilikumblader, olje og balsamico.
Ha grovkvernet pepper og litt salt på.
Server salaten nylaget.
Finhakket rødløk er også nydelig i en slik salat.
Og om du ønsker så server salaten i halve grove rundstykker. Fjern litt av innmaten og bruk det i salaten. Det er en festlig måte å servere panzanella på. Småvarianter er nydelig på tapasbordet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 35747)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Salat Land:
Italia Innlagt dato:2021-07-18
Oppdatert dato:2021-07-18