Fotograf:
Baker og konditor nr 5 - 2012
Panzanella - en brødsalat som har samme friskheten som
gazpacho - en perfekt rett for å gi nytt liv til gårdagens landbrød
- denne salaten sammen med en nystekt baguett - gir den perfekte
pikniklunsjen nå som det begynner å bli varmere i været.
Denne italienske spesialiteten kalles
ofte den toscanske pizzaen og
inneholder to ting som er meget
viktig for italienerne: brød og ferske
tomater. Oppskriften her er en
utvidet variant av den originale
salaten, som i utgangspunktet bare
består av brød, tomat, basilikum og
olivenolje. Panzanella er en
forfriskende salat som passer
ypperlig på varme sommerkvelder.
Siden brødet er bløtlagt i kaldt vann
og blandet med olivenolje og eddik,
er salaten både mettende og
tørsteslukkende, på samme måte
som syrlige drikker som limonade. Oppskriften inneholder
159 Kalorier,
16 g Karbo,
4 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Panzanella er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4341 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Panzanella!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 158.73 | 768.73 | Kcal |
Protein | 3.89 | 18.84 | gram |
Karbohydrat | 16.12 | 78.07 | gram |
Kostfiber | 2.67 | 12.93 | gram |
Fett | 8.15 | 39.47 | gram |
Mettet fett | 1.31 | 6.34 | gram |
Salt | 0.78 | 3.80 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.39 | Kr 26.10 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 937 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 40,62 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Olivenoljeblanding
Ha alle ingrediensene til olivenoljeblandingen i en blender eller bruk
en stavmikser. Kjøres til blandingen er grovhakket.
Salat
Dypp bitene av det tørre brødet hurtig i vann. La ikke brødbitene
bli liggende i vannet, for da blir de vasstrukne. De skal være myke
på utsiden og ha en sprø kjerne.
Del paprikaen i to og gni den inn med litt olivenolje. Legg de to
halve bitene på et bakebrett med skinnsiden opp og sett dem inn i
stekeovnen på 21 0 ºC i ca. 10 minutter til skinnet begynner å bli
svart. Fjern skallet og grovhakk paprikaen.
Bland brød, rødløk, paprika, stangselleri, tomater og agurk i en
bolle og slå over olivenolje, rødvinseddik og tomatjuice. Smak til
med salt og pepper.
Sett bollen i kjøleskapet i ca. 1 time, slik at brødet kan trekke til seg
smak.
Olivenoljeblandingen helles over salaten og blandes inn. Er salaten
litt lite syrlig, blander du inn 1–2 ss rødvinseddik til. Tilsett basilikum
og persille rett før servering og drypp over litt ekstra jomfruolivenolje.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Baker og konditor nr 5 - 2012
(Intern: 29340)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Salat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-05-19
Oppdatert dato:2012-05-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift