Fotograf:Frukt.no En tomatsalat som blir ett helt måltid med godt brød til. Den fyller godt med bønner og grønnsaker, som sammen med skikkelig brød passer godt en koselig kveld eller som en god salat om du har gjester.
I stedet for spekeskinke kan du bruke parmaskinke. Dessuten trenger du en god vinaigrette tilsatt litt sennep og appelsinsaft.
Bløtlegg bønnene minst 6 timer. Slå av vannet og kok opp nytt, friskt vann. La bønnene putre en times tid. Hell vannet av bønnene og hell over vinaigretten.
Still ovnen på 200 grader C. Pensle en bakeplate med olje. Del skinkeskivene i to og fordel dem på platen. La dem "tørke" midt i ovnen 6-7 minutter. Avkjøl.
Vask og riv salat. Skyll purre og skjær i ringer, strimle skrelt agurk. Skrell avokado og skjær i terninger. Press litt sitron over så bitene ikke mørkner. Vask tomatene og skjær de store i båter.
Bland sammen salat, bønner og grønnsaker i en bolle/fat. Fordel cherrytomatene rundt og stikk inn skinkeskiver her og der. Ha på osten til slutt.
Pepperkvern på bordet og godt bakverk til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 33517)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Salat Innlagt dato:2017-12-29
Oppdatert dato:2017-12-29