Pecannøttpai inneholder
432 Kalorier,
25 g Karbo,
7 g Protein og
33 g Fett pr 100 gr
Pecannøttpai har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pecannøttpai er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4885 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Pecannøttpai med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 432.17 | 4 314.44 | 539.30 | Kcal |
Protein | 6.91 | 68.98 | 8.62 | gram |
Karbohydrat | 25.40 | 253.57 | 31.70 | gram |
Kostfiber | 3.73 | 37.24 | 4.65 | gram |
Fett | 32.83 | 327.75 | 40.97 | gram |
Mettet fett | 11.22 | 112.01 | 14.00 | gram |
Salt | 0.65 | 6.48 | 0.81 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.91 | Kr 108.92 | Kr 13.61 | .- |
Hele oppskriften veier | 998 totalt | 998 pr porsj | 125 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 23,5 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Kjør mel, salt, sukker og mandler i kjøkkenmaskin et par sekunder. Tilsett smøret og kjør til blandingen ser ut som brødsmuler. Bland egg og sitronsaft. Hell blandingen langsomt i mens kjøkkenmaskinen går. La maskinen gå i ca 10 sekunder. Ta så blandingen ut av maskinen og klem sammen til en deig. Pakk deigen i plastfolie og legg i kjøleskapet i 1 time.
Smør en 20 cm paiform med løs bunn. Riv paideigen på grovt rivjern over formen og press deigen til bunnen og siden av formen med fingertuppene. Pass på at hele formen er dekket og at deigen er jevnt fordelt. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet i 2 timer eller i fryseren i 30 minutter.
Dekk kanten av paiformen med aluminiumsfolie og stek på 200 C i 15 minutter. Fjern aluminiumsfolien og sett tilbake i ovnen i 5 minutter.
La paiskallet kjølne i 10 minutter før fyllet has i. Visp egg og sukker sammen i en bolle. Tilsett smeltet smør og honning og rør blandingen glatt. Bland inn sitronskall og sitronsaft. Grovhakk 2/3 av nøttene og fordel dem i paiformen. Hell fyllet over, og dekorer med resten av nøttene. Stekes på 170 C i 30-40 minutter til fyllet er fast. Serveres med crème fraîche og honning.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12540)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-08
Oppdatert dato:2003-05-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift