Pølser med ramsløkaïoli





Pølser med ramsløkaïoli oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Pølse i nordisk drakt! Grillet, grov pølse trukket i mørkt øl må en bli glad av. Server i rustikt grovbrød smurt med ramsløkaïoli og topp med frisk eple- og sellerisalat så har du en voksen festpølse!

Oppskriften inneholder 171 Kalorier, 6 g Karbo, 5 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Selleri, Sennep, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-selleri, Spor-av-sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Pølser med ramsløkaïoli er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
8stkpølse
1literporter , eller annet mørkt øl
1stkrødløk , i skiver
2stklaurbærblad
6stksort hel pepper

RAMSLØKAÏOLI:

50grramsløk
2dlrapsolje
2stkeggeplomme
1tsdijonsennep
1sssitronsaft
0,25tssalt
0,25tspepper

EPLE- OG SELLERISALAT:

2stkeple
250grknollselleri (sellerirot)
3ssolje
2sssitronsaft
0,5stksitron, skallet
0,5tssalt
0,25tspepper
2stkpølsebrød
1ssfinhakket frisk ramsløk , til pynt


Annonse



Næringsdeklarasjon for Pølser med ramsløkaïoli!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier170.66700.58Kcal
Protein5.0420.69gram
Karbohydrat6.3726.15gram
Kostfiber0.733.00gram
Fett12.6451.89gram
Mettet fett3.2413.30gram
Alkohol1.40 %
Salt0.843.45gram
Pris på oppskriftenKr 6.12Kr 25.12Kroner
Hele oppskriften veier3 284 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Lag aïoli med romtempererte råvarer. Skyll ramsløk, tørk dem lett og del i mindre biter. Kjør ramsløk sammen med olje og salt i en blender eller med stavmikser til en jevn masse. Visp sammen eggeplommer og sennep. Spe forsiktig med ramsløkoljen under konstant visping. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.
2. Ha øl, løk og krydder i en ildfastform, eventuelt en éngangs aluminiumsform. Varm ølbadet på grillen. Sett det deretter over i den indirekte varmesonen på grillen.

3. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølser på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Legg ferdiggrillede pølser over i ølbad og la dem trekke på lav temperatur. Smaken fra ølbadet vil sette seg i pølsene om de får godgjøre seg der en stund.

4. Kutt sellerirot og eple i små terninger. Bland terningene med olje, sitronsaft og -skall, smak til med salt og pepper.

Server pølser i ølbad med eple- og sellerirotsalat og ramsløkaïoli.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 31554)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Innlagt dato:2014-06-29
Oppdatert dato:2014-06-29
Lesere: 1030 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pølse i nudler.Pølse i nudler.
Denne retten har 136,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølser med ramsløkaïoli.Pølser med ramsløkaïoli.
Denne retten har 170,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Medisterpølse med rotmos.Medisterpølse med rotmos.
Denne retten har 115,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.