Fotograf:
Matprat.no
Pølse i nordisk drakt! Grillet, grov pølse trukket i mørkt øl må en bli glad av. Server i rustikt grovbrød smurt med ramsløkaïoli og topp med frisk eple- og sellerisalat så har du en voksen festpølse! Oppskriften inneholder
172 Kalorier,
6 g Karbo,
5 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Selleri, Sennep, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-selleri, Spor-av-sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pølser med ramsløkaïoli er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2511 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pølser med ramsløkaïoli!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 171.98 | 706.00 | Kcal |
Protein | 4.55 | 18.68 | gram |
Karbohydrat | 6.37 | 26.15 | gram |
Kostfiber | 1.20 | 4.93 | gram |
Fett | 12.90 | 52.96 | gram |
Mettet fett | 2.76 | 11.33 | gram |
Alkohol | 1.40 % | | | |
Salt | 1.00 | 4.12 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.12 | Kr 25.12 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 284 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 14,81 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Lag aïoli med romtempererte råvarer. Skyll ramsløk, tørk dem lett og del i mindre biter. Kjør ramsløk sammen med olje og salt i en blender eller med stavmikser til en jevn masse. Visp sammen eggeplommer og sennep. Spe forsiktig med ramsløkoljen under konstant visping. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.
2. Ha øl, løk og krydder i en ildfastform, eventuelt en éngangs aluminiumsform. Varm ølbadet på grillen. Sett det deretter over i den indirekte varmesonen på grillen.
3. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølser på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Legg ferdiggrillede pølser over i ølbad og la dem trekke på lav temperatur. Smaken fra ølbadet vil sette seg i pølsene om de får godgjøre seg der en stund.
4. Kutt sellerirot og eple i små terninger. Bland terningene med olje, sitronsaft og -skall, smak til med salt og pepper.
Server pølser i ølbad med eple- og sellerirotsalat og ramsløkaïoli.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31554)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Innlagt dato:2014-06-29
Oppdatert dato:2014-06-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift