Rabarbra med mandler og marengslokk inneholder
189 Kalorier,
39 g Karbo,
2 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Rabarbra med mandler og marengslokk har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rabarbra med mandler og marengslokk er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3619 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rabarbra med mandler og marengslokk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 188.78 | 577.15 | Kcal |
Protein | 2.24 | 6.85 | gram |
Karbohydrat | 38.73 | 118.41 | gram |
Kostfiber | 2.37 | 7.25 | gram |
Fett | 2.24 | 6.85 | gram |
Mettet fett | 0.21 | 0.64 | gram |
Salt | 0.05 | 0.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.95 | Kr 18.19 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 223 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 82,06 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rist mandlene på en tørr og ikke for varm panne, til de har tatt farve.
Rabarbrakompott:
Bland rabarbraterningene med sukker og potetmel og korn fra vaniljestangen i et tertefat. Dekk med folie og sett det i en 200° varm ovn i 20-25 min. eller til rabarbraene er møre og saften er jevnet.
Marengslokk:
Pisk eggehviter og 100 g melis med en miksmaster til hvitene er luftige. Sett skålen i vannbad og pisk til hvitene danner små topper, når man løfter pisken ut. Ta skålen fra varmen og pisk, til hvitene er avkjølet litt. Bland mandlene i og fordel marengsen over kompotten. Dryss litt melis over marengsen – det danner små dråber av sukker på overflaten – og sett den under ovnens grill til den har tatt farve, maks. 4-5 min.
Server rabarbramarengsen rett fra ovnen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 22325)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-06-24
Oppdatert dato:2006-06-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift