Rabarbraketchup



Rabarbraketchup oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Har du mye rabarbra i hagen og leter etter nye måter å bruke den på? Prøv denne spennende "ketchupen" med rabarbra og jordbær - nydelig til grillmat og hvorfor ikke prøve den til ost?

Oppskriften inneholder 115 Kalorier, 27 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rabarbraketchup er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2289 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
500grrabarbra
2stkrødløk
2dljordbær
3feddhakket hvitløk
1stkrød chili
4cmfrisk ingefær i tynne skiver
0,5dleplecidereddik
0,5dlvann
4dlsukker
1tspepper




Kalorier og næringsinnhold i Rabarbraketchup med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier114.561 646.23329.25Kcal
Protein0.7210.352.07gram
Karbohydrat26.58381.9576.39gram
Kostfiber2.0529.465.89gram
Fett0.142.010.40gram
Mettet fett0.010.140.03gram
Salt0.010.090.02gram
Pris på oppskriftenKr 5.11Kr 73.43Kr 14.69.-
Hele oppskriften veier1 437 totalt1 437 pr porsj287 pr stk gram
Energiprosent fra karbo92,8 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 5 dl

Skyll rabarbraen godt og skrell eventuelt grove stilker. Skjær den i biter.
Finhakk løk og rens og del jordbær.
Bland rabarbra, løk, jordbær, ingefær, chili og hvitløk med eddik og vann i en gryte. Kok opp og la alt småkoke i ca. 10 minutter. Rør inn sukker og kok videre i ca. 30 minutter, eller til det begynner å tykne.
Klem massen gjennom en fin sil. Bruk en sleiv eller skje til å klemme ut så mye som mulig. ha massen tilbake ikjelen og kok den videre til ønsket konsistens (husk at den tykner litt når den blir kald!). mJuster smaken med salt, pepper og litt mer eddik ommødvendig. Hell på rene flasker og oppbevar mørkt og kaldt.
Rabarbraketchupen smaker godt til både grillmat og ost, og kan oppbevares i kjøleskap i minst tre måneder.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29620)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Tilbehør grillmat
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-07-31
Oppdatert dato:2021-10-08


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rabarbraketchup.Rabarbraketchup.
Denne retten har 114,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbraglaze.Rabarbraglaze.
Denne retten har 168,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.