Fotograf:
Studio Dreyer Hensley
Lag en smakfull risotto med reker, grønnsaker og karri neste gang du skal på tur med barna. Denne oppskriften er best om du har en gassbrenner eller et stormkjøkken. Oppskriften inneholder
117 Kalorier,
19 g Karbo,
6 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Selleri, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Smakfull risotto med reker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
1959 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Smakfull risotto med reker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 117.14 | 429.67 | Kcal |
Protein | 5.92 | 21.71 | gram |
Karbohydrat | 18.59 | 68.19 | gram |
Kostfiber | 1.18 | 4.33 | gram |
Fett | 1.86 | 6.82 | gram |
Mettet fett | 0.22 | 0.81 | gram |
Salt | 0.60 | 2.21 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.73 | Kr 21.02 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 467 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 63,39 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vask, rens og skjær gulrot, selleri og løk i små biter på størrelse med ertene.
Rens og finhakk hvitløk.
Varm olje i en kjele, og surr løk, hvitløk og karri til løken er myk.
Tilsett risen og la den surre i noen minutter.
Knus buljongterning og bland ut i halvparten av vannet.
Hell buljongen over risen og gi det hele et oppkok under omrøring.
Tilsett gulrot, selleri og resten av vannet.
Legg på lokk og la risottoen småkoke til alt vannet er trukket inn i risen, ca. 15 minutter.
Vend inn ertene og rekene når risen er mør og alt vannet er borte.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt karri.
Server straks.
Tips:
Denne oppskriften er uten melk, egg, nøtter og fisk. Les innholdsdeklarasjonen på buljongterningen nøye og velg en uten gluten, da blir oppskriften også glutenfri
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31476)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Diett/allergi:
Melk og glutenf
Innlagt dato:2014-06-05
Oppdatert dato:2014-06-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift