Fotograf:Mari Svenningsen Kjært barn har ofte flere navn, og kolja har det. Den kalles også hyse. I røkt form fremstår kolja med tiltalende konsistens og elegant røyksmak. Sammen med gulrotstuing og eggesmør er dette en tradisjonell matrett du ikke skal være redd for å servere i godt selskap.
Skrell gulrøttene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann.
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og fløte og rør godt. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i gulrøttene og smak til med salt, pepper og muskat.
Kok opp rikelig med vann og ha i fisken. La den trekke i ca. 10 minutter, avhengig av størrelsen.
Smelt smør, ha i hakket egg og persille.
Server med kokte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 35946)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Innlagt dato:2021-10-06
Oppdatert dato:2021-10-06