Fotograf:
Knut Pettersen
Muffins med jordbær til pynt. Aktuelt når jordbærsesongen er her. La kakene være kalde før du legger på glasuren, ellers så renner det av. Vi brukte ikke jordbærsaft i glasuren Oppskriften inneholder
370 Kalorier,
57 g Karbo,
4 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokolade cupcakes med jordbærfrosting er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5874 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sjokolade cupcakes med jordbærfrosting med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 369.71 | 3 510.73 | 292.56 | Kcal |
Protein | 3.72 | 35.32 | 2.94 | gram |
Karbohydrat | 57.04 | 541.65 | 45.14 | gram |
Kostfiber | 1.55 | 14.72 | 1.23 | gram |
Fett | 13.73 | 130.38 | 10.86 | gram |
Mettet fett | 8.31 | 78.91 | 6.58 | gram |
Salt | 0.43 | 4.12 | 0.34 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.93 | Kr 37.32 | Kr 3.11 | .- |
Hele oppskriften veier | 950 totalt | 950 pr porsj | 79 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 61,71 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
cupcakes
Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk mel, kakao, sukker, bakepulver, salt og mykt smør med en miksmaster inntil det oppnås en konsistens som sand.
Pisk melk, egg og vaniljekorn sammen. Bland melkeblandingen sammen med smørblandingen i to omganger. Pisk til alt er blandet sammen, men pisk ikke for mye. Bland den hakkede sjokolade i deigen.
Sett papirformene i en metal muffinsform med plass til 12. Fyll formene 2/3 fulle og bak i 20-25 minutter. Kakene skal være helt kalde før frostingen smøres på.
Frostingen lages ved å piske melis og det myke smøret sammen i en miksmaster. Hvis jordbærene har stått en time, burde de gi tilstrekkelig saft, ellers kan de moses litt. Tilsett jordbær – og sitronsaft og pisk. Jo mere der piskes jo lettere og luftigere blir frostingen. Hvis du synes frostingen er for svak i fargen så hell mere saft i, hvis frostingen blir for våt – hell mere melis i.
Smør frostingen på de kalde cupcakes med en skje, kniv eller bollesprøyte. Kakene pyntes etter fri fantasi.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 28449)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Muffins
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2015-05-24
Oppdatert dato:2015-05-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift