Skåne-gås inneholder
148 Kalorier,
5 g Karbo,
15 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Skåne-gås har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skåne-gås er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
8985 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skåne-gås!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 147.74 | 648.54 | Kcal |
Protein | 15.40 | 67.60 | gram |
Karbohydrat | 5.28 | 23.18 | gram |
Kostfiber | 0.74 | 3.25 | gram |
Fett | 6.64 | 29.15 | gram |
Mettet fett | 2.44 | 10.71 | gram |
Alkohol | 0.54 % | | | |
Salt | 0.93 | 4.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.93 | Kr 56.76 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 268 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 14,29 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Tin gåsen, ca 2 døgn. Vask gåsen utvendig og innvendig og tørk godt. Gni den innvendig med sitronen samtidig som du presser den for saft. Bland sukker og salt og gni det inn utvendig og innvendig. Skjær eplene i båter og del sviskene. Fyll gåsen og sy igjen åpningen. Bind bena sammen over åpningen. Snu fuglen og kryss hyssingen over ryggen samtidig som du fester vingene inntil kroppen og binder sammen. Legg gåsa i langpanne med brystet opp og fordel noen klatter smør over.
Etter 30 minutter på 200 C begynner fuglen å brunes. Sett termostaten ned til 160 C. Fettet som renner av skal øses over fuglen innimellom. Steketiden vil variere med størrelsen, minst 30 minutter pr. kg gås er en god pekepinn.
Lag kraften til saus og suppe. Start med å brune hals og ben. Man kan også skjære vingene av fuglen og legge dem i kraftgryta. Kok opp vann i en kjele og ha i alle ingrediensene. La det stå og småputre i 5-6 timer.
Når du skal lage brunsuppe så start med å dele eple og plommer i små terninger og kok det opp i litt vann tilsatt sirup. Saften skal brukes til å spe, frukten skal i suppetallerkenen sammen med hjerte og krås som også deles i småbiter når de er møre og kraften er silt fra.
Visp melet inn i gåsefettet. Spe med kraften (hold av nok til sausen). Visp inn vin, madeira og brennevin, fruktsaft, eddik og krydder. Smak til.
Bråstek leveren, gi den noen runder med pepperkvernen og skjær den i mindre biter. Fordel dem i tallerkenene sammen med de øvrige innmatbitene og frukten og hell varm suppe over. Server straks.
Sausen lager du ved å ta alle ingrediensene og piske disse sammen. Smakes til med salt og pepper.
Server med rødt surkål til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8065)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Sverige
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift