Fotograf:
Synøve Dreyer
En grateng med søtpotet og potet er enklere å lage enn man skulle trodd, og passer perfekt sammen med stekt laks. Server det hele med sukkererter ved siden av. Oppskriften inneholder
141 Kalorier,
7 g Karbo,
9 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skinnstekt laks med søtpotet- og potetgrateng er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3823 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skinnstekt laks med søtpotet- og potetgrateng!
| Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
|---|
| Kalorier | 141.33 | 644.91 | Kcal |
| Protein | 9.15 | 41.75 | gram |
| Karbohydrat | 7.04 | 32.12 | gram |
| Kostfiber | 0.89 | 4.06 | gram |
| Fett | 8.31 | 37.92 | gram |
| Mettet fett | 2.32 | 10.59 | gram |
| Salt | 1.42 | 6.48 | gram |
| Pris på oppskriften | Kr 8.00 | Kr 36.51 | Kroner |
| Hele oppskriften veier | 1 825 | gr totalt | gram |
| Energiprosent fra karbo | 19,92 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skrap fiskeskinnet godt, dryss fisken med salt på kjøttsiden og la den ligge i ca. 10 minutter.
Tørk saltet godt av og skjær fileten i porsjonsstykker.
Varm olje i en stekepanne og stek fisken med skinnsiden ned til skinnet er mørkt brunt og sprøtt, ca. 5 minutter.
Snu fisken og stek den 1 minutt på andre siden.
Søtpotet- og potetgrateng
Skrell og skjær søtpotet i staver og potet i skiver.
Kok søtpotet og potet i melk i ca. 5 minutter. Bruk middels varme så melken ikke koker over eller legger seg i bunnen av kasserollen.
Ha søtpotet, potet og melken i en smurt ildfast form, og dryss over salt og pepper.
Dryss revet ost på toppen og stek midt i stekeovnen til gratengen er gyllen på toppen, ca. 30 minutter.
Server laksen med gratengen og sukkererter ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31387)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Innlagt dato:2014-05-09
Oppdatert dato:2014-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift