Snekalefse fra Hornindal inneholder
265 Kalorier,
53 g Karbo,
9 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Snekalefse fra Hornindal har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Snekalefse fra Hornindal er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
10562 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Snekalefse fra Hornindal!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 265.25 | 2 387.25 | Kcal |
Protein | 8.70 | 78.30 | gram |
Karbohydrat | 53.43 | 480.87 | gram |
Kostfiber | 4.00 | 36.00 | gram |
Fett | 0.97 | 8.73 | gram |
Mettet fett | 0.13 | 1.17 | gram |
Salt | 0.00 | 0.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.32 | Kr 11.88 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 900 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 80,57 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ta først litt råmelk eller bland 3 ss hvetemel og 1 liter melk til å sneke med - dvs. til å gni inn i lefsen.
Skrell potetene, mal de og kna inn melet til en passe fast deig. Elt godt, men deigen må ikke bli for seig. Bak ut tynne leiver og stek de på takke i svak varme. Ta av lefsen mens den ennå er myk. Legg lefsene i lag.
Når du er ferdig med bakinga tar du de myke lefsene på bordet og slår en spiseskje råmelk/snekeblanding på hver lefse. Gni dette utover lefsen med hånden i sirkler til lefsen blir hvit og fin. Legg så den usneka siden ned på en varm god takke og stek raskt. Legg i stabler.
Lefsen må dynkes med vann på den usneka siden før den skal brukes. Dette for å gjøre lefsen myk. Ha på smør og sukker, brett sammen og del opp i stykker. Server gjerne med gombe til.
Det var forskjell på hverdagslefser og "fine" lefser, som ble brukt til høytid og fest. Hverdagslefsene var av grovere mel og fine lefser var ofte av siktet rugmel eller hvetemel.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13030)
Kategori:
Lefse
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift