Stekt gås fra Rogaland





Stekt gås fra Rogaland inneholder 127 Kalorier, 1 g Karbo, 18 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Stekt gås fra Rogaland har beregnet å ha følgende allergener Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Stekt gås fra Rogaland er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 12 porsjoner
1stk storgås på 5-6 kg
Salt og hvit pepper
1stk storløk delt i 4
1bunt(er)persille
Ca 3kvist(er)rosmarin
Ca 3kvist(er)salvie
Ca 3kvist(er)timian
Ca 3kvist(er)merian

Saus

5dlbuljong
0,5dlvineddik
1dashmalt pepper
1dashstøtt nellik
1dashstøtt muskatblomme.


Annonse



Næringsdeklarasjon for Stekt gås fra Rogaland!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier127.35472.49Kcal
Protein18.1667.38gram
Karbohydrat0.602.23gram
Kostfiber0.461.71gram
Fett5.7121.19gram
Mettet fett2.248.31gram
Salt0.301.10gram
Pris på oppskriftenKr 14.67Kr 54.43Kroner
Hele oppskriften veier4 452 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dypfryst gås må tines.
Skyll gåsen og tørk den godt. Gni den godt med salt og pepper. Hakk alle urtene og legg de i gåsen sammen med løken. Sy igjen.

Gåsen legges i langpanne med brystet opp og evt med litt vann i pannen. Stekes i 3-4 timer ved 175°C. Prøv med en bakepinne eller bruk steketermometer. Det skal ikke tyte ut rød saft.

Når den er ferdig tas den ut av pannen, hell vekk fettet og kok ut pannen med en blanding av buljong og eddik. Smak til sausen med krydder. Server gåsa med saus, kokte poteter, svisker og valgfrie grønnsaker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14365)
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Rogaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-06-12
Oppdatert dato:2003-06-12
Lesere: 14523 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mortensgås 1.Mortensgås 1.
Denne retten har 121,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.