Stekt gås fra Rogaland inneholder
127 Kalorier,
1 g Karbo,
18 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Stekt gås fra Rogaland har beregnet å ha følgende allergener
Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt gås fra Rogaland er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 4 lesere
Lesere:
15501 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt gås fra Rogaland!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 127.35 | 472.49 | Kcal |
Protein | 18.16 | 67.38 | gram |
Karbohydrat | 0.60 | 2.23 | gram |
Kostfiber | 0.46 | 1.71 | gram |
Fett | 5.71 | 21.19 | gram |
Mettet fett | 2.24 | 8.31 | gram |
Salt | 0.30 | 1.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.67 | Kr 54.43 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 452 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,88 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Dypfryst gås må tines.
Skyll gåsen og tørk den godt. Gni den godt med salt og pepper. Hakk alle urtene og legg de i gåsen sammen med løken. Sy igjen.
Gåsen legges i langpanne med brystet opp og evt med litt vann i pannen. Stekes i 3-4 timer ved 175°C. Prøv med en bakepinne eller bruk steketermometer. Det skal ikke tyte ut rød saft.
Når den er ferdig tas den ut av pannen, hell vekk fettet og kok ut pannen med en blanding av buljong og eddik. Smak til sausen med krydder. Server gåsa med saus, kokte poteter, svisker og valgfrie grønnsaker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 14365)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Norge
Fylke:
Rogaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-06-12
Oppdatert dato:2003-06-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift