Fotograf:
Rosemarie Rodriguez
En rask rett som smaker godt. Passer om en har risrester i kjøleskapet. Denne er fra Thailand. Vi bruker her scampi, men det kan og brukes norske reker. Oppskriften inneholder
178 Kalorier,
21 g Karbo,
9 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Skalldyr, Soya, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt ris med reker (khao phat kung) er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3375 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt ris med reker (khao phat kung)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 178.31 | 809.11 | Kcal |
Protein | 8.90 | 40.39 | gram |
Karbohydrat | 20.59 | 93.43 | gram |
Kostfiber | 1.51 | 6.85 | gram |
Fett | 6.37 | 28.90 | gram |
Mettet fett | 1.27 | 5.76 | gram |
Salt | 0.89 | 4.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.93 | Kr 13.30 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 908 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 46,18 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Varm opp oljen. Surr hvitløken til den er gylden.
Ha i rekene og la de surre til de er stekt. Varier steketiden om en bruker rå eller ferdig kokte. Ved bruk av norske reker kan man droppe dette punktet og heller tilsette de rett før servering.
Ha i begge eggene og rør rundt til de er nesten stekt. Øk varen og ha i risen. Rør hele tiden og ha så i ketchup, soyasaus og sukker.
La det surre til risen er blitt litt tørr, rør hele tiden.
Legg ris i en bolle.press litt sammen og snu den rundt på tallerkenen. Pynt og server. Man kan med fordel ta bort noen reker som man pynter med.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Rosemarie Rodriguez
(Intern: 32024)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Thailand
Innlagt dato:2015-05-24
Oppdatert dato:2015-05-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift