Stekt tofu med sopp og soya-ingefærsaus





Stekt tofu med sopp og soya-ingefærsaus oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Rodriguez
Vegetarrett med tofu. Mye smak og rask å tilberede. Retten er filippinsk men med våre egne små tilpasninger. Om en ikke er strikt vegetarianer kan en bruke annen buljong som for eksempel kylling.
Den beste tofuen å bruke her til steking er den man får fersk i asiabutikker og som er beregnet til steking. Spør gjerne betjeningen. Vi handler den på Vung Tau i Kristiansand


Oppskriften inneholder 138 Kalorier, 16 g Karbo, 5 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Sesam, Soya, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Stekt tofu med sopp og soya-ingefærsaus er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 2 porsjoner
3ssmatolje til steking
200grtofu skivet
1tshakket hvitløk
2tshakket vanlig løk
2ssstrimlet frisk ingefær(Julienne)
3stksjampinjonger strimlet
1ssriseddik
2ssrisvin
3sssoyasaus
1tsbrunt sukker
1,2dlvann
0,5stkgrønnsaksbuljongterning
1dashsalt og pepper
125grsukkererter
1tspotetmel i litt vann
2stang(stenger)basilikumblader til pynt eller koriander
1tssesamolje på toppen før servering

Tilbehør

2porsjon(er)ris


Annonse



Næringsdeklarasjon for Stekt tofu med sopp og soya-ingefærsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier137.87508.40Kcal
Protein4.5016.59gram
Karbohydrat15.6157.56gram
Kostfiber1.344.94gram
Fett6.0622.35gram
Mettet fett0.752.77gram
Alkohol0.03 %
Salt1.194.40gram
Pris på oppskriftenKr 5.62Kr 20.72Kroner
Hele oppskriften veier738 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm olje. Stek tofu til den er gylden på begge sider. Ta av og tørk på litt kjøkkenpapir.
Ha i resten av oljen, varm opp og sauter hvitløk, løk, ingefær og sopp.
ha i eddik, risvin, soyasaus, vann, buljong og sukker. Bland og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Ha i sukkererter og tofu. Sett ned varmen og la det surre 2-3 minutter. Ha så i potetmel og la det tykne litt.
Serveres med ris og pynt med basilikum eller koriander. Sprinkle med sesamolje.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Rosemarie Rodriguez
(Intern: 32046)
Tilberedningstid: 10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Wok
Diett/allergi: Veganer
Innlagt dato:2015-06-13
Oppdatert dato:2015-06-13
Lesere: 943 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekt tofu med sopp og soya-ingefærsaus.Stekt tofu med sopp og soya-ingefærsaus.
Denne retten har 137,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.