Sylte av hvitt kjøtt inneholder
249 Kalorier,
4 g Karbo,
17 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Sylte av hvitt kjøtt har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sylte av hvitt kjøtt er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4803 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sylte av hvitt kjøtt!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 248.70 | 5 473.64 | Kcal |
Protein | 16.97 | 373.49 | gram |
Karbohydrat | 4.17 | 91.78 | gram |
Kostfiber | 0.35 | 7.70 | gram |
Fett | 18.16 | 399.68 | gram |
Mettet fett | 7.38 | 162.43 | gram |
Salt | 0.68 | 15.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.22 | Kr 114.89 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 201 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,7 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Koking av høns:
Del hønene i to og kok dem i en kjele med så mye vann at det såvidt dekker. Tilsett 1 stor løk i biter, 3 ss salt, 1 gulrot i biter, 10 hele allehånde, nellik, pepperkorn, og 2 laurbærblad. Kok i ca. 2 timer.
Ta opp hønene, avkjøl og sil kokekraften. Rens hønene for skinn og ben. Sorter lyst og mørkt kjøtt i så hele biter som mulig. Legg et oppvridd håndkle i en bolle. Legg først litt hønseskinn strukket ut i bunnen (blir øverst på sylten) deretter legges lyst og mørkt hønsekjøtt lagvis. Dryss krydderblandingen på mellom hvert lag. Avslutt med litt hønseskinn. Trekk sammen håndkle på toppen, og bind stramt til med hyssing. Surr hyssing i et pent mønster rundt hele sylten. Kok opp hønsekraften og la sylten trekke i ca. 20 minutter. Ta den opp og legg den i press mellom to tallerkener/fjeler. Legg noe tungt oppå. La det ligge i press minst ett døgn. Oppbevares kaldt. Sylten kan fryses.
Julesennepssaus:
Kok inn vineddik og sukker til kremet konsistens. Ha i smøre og rør hele tiden. Tilsett fløte, sennep og kalvefond og la det koke noen minutter. Smaker deilig til sylte og rull.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 2118967631)
Kategori:
Pålegg
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-06
Oppdatert dato:2002-05-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift