Sylte av hvitt kjøtt



Sylte av hvitt kjøtt inneholder 249 Kalorier, 4 g Karbo, 17 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr
Sylte av hvitt kjøtt har beregnet å ha følgende allergener Melk, Sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sylte av hvitt kjøtt er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4803 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
Ca 2,5stkhøner, kokte
1stkfinhakket løk
1,5tsgrovknust hvit pepper
1,5tsgrovknust allehånde
1tsnellik
1,5tssalt
5tsgelatin pulver

Julesennepssaus:

(4-6 porsjoner)
4sssukker
0,66dlrødvinseddik
80grsmør
2,5dlfløte
1dlgrov sennep
Ca 0,5dlkalvefond (fås på flaske)




Næringsdeklarasjon for Sylte av hvitt kjøtt!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier248.705 473.64Kcal
Protein16.97373.49gram
Karbohydrat4.1791.78gram
Kostfiber0.357.70gram
Fett18.16399.68gram
Mettet fett7.38162.43gram
Salt0.6815.03gram
Pris på oppskriftenKr 5.22Kr 114.89Kroner
Hele oppskriften veier2 201 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo6,7 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Koking av høns:
Del hønene i to og kok dem i en kjele med så mye vann at det såvidt dekker. Tilsett 1 stor løk i biter, 3 ss salt, 1 gulrot i biter, 10 hele allehånde, nellik, pepperkorn, og 2 laurbærblad. Kok i ca. 2 timer.

Ta opp hønene, avkjøl og sil kokekraften. Rens hønene for skinn og ben. Sorter lyst og mørkt kjøtt i så hele biter som mulig. Legg et oppvridd håndkle i en bolle. Legg først litt hønseskinn strukket ut i bunnen (blir øverst på sylten) deretter legges lyst og mørkt hønsekjøtt lagvis. Dryss krydderblandingen på mellom hvert lag. Avslutt med litt hønseskinn. Trekk sammen håndkle på toppen, og bind stramt til med hyssing. Surr hyssing i et pent mønster rundt hele sylten. Kok opp hønsekraften og la sylten trekke i ca. 20 minutter. Ta den opp og legg den i press mellom to tallerkener/fjeler. Legg noe tungt oppå. La det ligge i press minst ett døgn. Oppbevares kaldt. Sylten kan fryses.

Julesennepssaus:
Kok inn vineddik og sukker til kremet konsistens. Ha i smøre og rør hele tiden. Tilsett fløte, sennep og kalvefond og la det koke noen minutter. Smaker deilig til sylte og rull.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 2118967631)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-06
Oppdatert dato:2002-05-06


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Julesylte av høns.Julesylte av høns.
Denne retten har 135,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julesylte av hvitt kjøtt.Julesylte av hvitt kjøtt.
Denne retten har 228,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.