Fotograf:Norwegian Seafood Council Temaki sushi er og kjent som hand-rolled sushi. De koniske sushiene er enkle å spise og populære i Japan ved mer uformelle serveringer. Spises uten pinner. Beregnet 2 til hver porsjon.
Oppskriften inneholder 91 Kalorier, 13 g Karbo, 7 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Fisk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Seifileten må fryses i minimum 24 timer før den spises rå.
Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
Avkjøl marinaden før bruk.
Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
Avkjøl risen i romtemperatur.
Skjær seifileten og agurk i tynne strimler, og la seien marinere i chilisaus.
Del hvert noriark i 4 kvadrater.
Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
Legg et noriark i en hånd med et hjørne pekende rett opp.
Fyll ca. 1 ss ris i midten av arket og spre risen ned mot det nederste hjørnet.
Fordel litt sei, agurk og noen korianderblader på risen og fold sammen til et kremmerhus.
Fukt kanten av noriarket med litt vann før den siste siden foldes over.
Server sushibitene med soyasaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 34623)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Sushi Innlagt dato:2019-04-03
Oppdatert dato:2019-04-03