Trøndersk tekake inneholder
390 Kalorier,
95 g Karbo,
1 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Trøndersk tekake har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Trøndersk tekake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 4 lesere
Lesere:
26780 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Trøndersk tekake!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 390.25 | 45 747.06 | Kcal |
Protein | 0.68 | 79.71 | gram |
Karbohydrat | 94.54 | 11 082.45 | gram |
Kostfiber | 0.32 | 37.51 | gram |
Fett | 0.97 | 113.71 | gram |
Mettet fett | 0.58 | 67.99 | gram |
Salt | 0.02 | 1.89 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.89 | Kr 221.56 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 11 723 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 96,9 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Strøssel:
lages av ca like deler halvhardt smør/margarin, sukker og hvetemel. Blandes sammen og presses gjennom en sikt, dersom en ikke får det til å smuldre av seg selv. Om du ikke har grov sikt, kan du sette strøsselen kaldt og deretter smuldre den for hånd.
Deigfremstilling og baking:
Smelt smøret til det er mykt. Varm melken til fingervarm. Løs gjæren i melken, tilsett det myke smøret, kardemommen sukkeret og melet. Arbeid deigen godt sammen og elt den gjerne for hånd til den blir elastisk. Rosiner/korinter tilsettes helt til slutt slik at de ikke knuses av eltingen. Sett deigen til heving i ca 45 minutter, tildekket på et lunt sted.
Gjør klar en stor stekeplate med bakepapir eller pensle den med olje. Ta deigen opp på bakebordet og elt den lett. Kjevl ut deigen til 1,5 cm tykk oval leiv.
Klipp små snipper rundt kanten av ovalen, og brett disse inn til en kant som ser ut som den er flettet. Dette skal hindre at ”fylla” ramler av under stekingen. Pensle med smeltet smør og sett platen til heving. Den bør stå på et lunt sted, men trenger ikke overdekkes siden du har smurt smør over hele deigen. Hevetiden er 15-20 min. Den skal ikke være hevet så mye som en vanlig bolledeig. Den skal bare være 2/3 av full heving.
Dryss deretter på ”strøssel”. Laget skal dekke deigen og isolere mot neste lag som er et lag strøsukker. På sukkeret skvetter man litt smeltet smør ved hjelp av en kost eller pensel. Dette for å binde sukkerlaget noe. Så skal det strøs med høvlet mandel, men ikke for mye. Deretter skal det lages et rutemønster med en blanding av kanel og sukker. Sett tekaken til etterheving om nødvendig, trolig har den hevet seg nok mens du strødde på lagene.
Stek ved 225°C i ca 20 minutter på nederste rille. Varmluftovn: 210°C. Avkjøl på rist uten bakeklede.
Denne oppskriften kommer fra Bakermester Reidar Helgesen, Trondheim. Redaktør i bladet BAKER-KONDITOR.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9053)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Diett/allergi:
Uten egg
Land:
Norge
Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift