Trøndersk tekake





Trøndersk tekake inneholder 390 Kalorier, 95 g Karbo, 1 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Trøndersk tekake har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Trøndersk tekake er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
Utgangspunktet er en god bolledeig, f.eks denne:
(ferdig bollemel kan også brukes. Følg oppskriften på posen)
125grsmør eller margarin
3dlmelk
50grgjær
125dlsukker (1,5 dl)(125g)
1tskardemomme
Ca 500grhvetemel (8 dl)
2dlkorinter/rosiner (kan sløyfes)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Trøndersk tekake!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier390.0445 722.44Kcal
Protein0.6475.02gram
Karbohydrat94.5411 082.45gram
Kostfiber0.2529.31gram
Fett0.98114.88gram
Mettet fett0.6070.34gram
Salt0.022.16gram
Pris på oppskriftenKr 1.89Kr 221.56Kroner
Hele oppskriften veier11 723 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Strøssel:

lages av ca like deler halvhardt smør/margarin, sukker og hvetemel. Blandes sammen og presses gjennom en sikt, dersom en ikke får det til å smuldre av seg selv. Om du ikke har grov sikt, kan du sette strøsselen kaldt og deretter smuldre den for hånd.

Deigfremstilling og baking:

Smelt smøret til det er mykt. Varm melken til fingervarm. Løs gjæren i melken, tilsett det myke smøret, kardemommen sukkeret og melet. Arbeid deigen godt sammen og elt den gjerne for hånd til den blir elastisk. Rosiner/korinter tilsettes helt til slutt slik at de ikke knuses av eltingen. Sett deigen til heving i ca 45 minutter, tildekket på et lunt sted.

Gjør klar en stor stekeplate med bakepapir eller pensle den med olje. Ta deigen opp på bakebordet og elt den lett. Kjevl ut deigen til 1,5 cm tykk oval leiv.

Klipp små snipper rundt kanten av ovalen, og brett disse inn til en kant som ser ut som den er flettet. Dette skal hindre at ”fylla” ramler av under stekingen. Pensle med smeltet smør og sett platen til heving. Den bør stå på et lunt sted, men trenger ikke overdekkes siden du har smurt smør over hele deigen. Hevetiden er 15-20 min. Den skal ikke være hevet så mye som en vanlig bolledeig. Den skal bare være 2/3 av full heving.

Dryss deretter på ”strøssel”. Laget skal dekke deigen og isolere mot neste lag som er et lag strøsukker. På sukkeret skvetter man litt smeltet smør ved hjelp av en kost eller pensel. Dette for å binde sukkerlaget noe. Så skal det strøs med høvlet mandel, men ikke for mye. Deretter skal det lages et rutemønster med en blanding av kanel og sukker. Sett tekaken til etterheving om nødvendig, trolig har den hevet seg nok mens du strødde på lagene.

Stek ved 225°C i ca 20 minutter på nederste rille. Varmluftovn: 210°C. Avkjøl på rist uten bakeklede.

Denne oppskriften kommer fra Bakermester Reidar Helgesen, Trondheim. Redaktør i bladet BAKER-KONDITOR.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9053)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Diett/allergi: Uten egg
Land: Norge
Fylke: Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Lesere: 24713 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Finske pinner 4.Finske pinner 4.
Denne retten har 515,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Serinerkaker fra Åseral.Serinerkaker fra Åseral.
Denne retten har 437,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Goro 7.Goro 7.
Denne retten har 427,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Berlinerkranser 1.Berlinerkranser 1.
Denne retten har 473,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Berlinerkranser 2.Berlinerkranser 2.
Denne retten har 415,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Serinakaker 1.Serinakaker 1.
Denne retten har 421,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fyrstekake 2.Fyrstekake 2.
Denne retten har 435,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Medaljekake.Medaljekake.
Denne retten har 202,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Småkaker av mørdeig, grunnoppskrift.Småkaker av mørdeig, grunnoppskrift.
Denne retten har 515,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortetakk 3.Hjortetakk 3.
Denne retten har 598,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 50,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskereir.Påskereir.
Denne retten har 493,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julekyss.Julekyss.
Denne retten har 504,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fødselsdagskake for prinser og prinsesser.Fødselsdagskake for prinser og prinsesser.
Denne retten har 222,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nugattitårn av lapper.Nugattitårn av lapper.
Denne retten har 223,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buttered puto.Buttered puto.
Denne retten har 238,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.