Fotograf:
Studio Dreyer-Hensley
Uramaki, der risen ligger på utsiden av noritangen Oppskriften inneholder
161 Kalorier,
22 g Karbo,
8 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Sesam, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Uramaki er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4014 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Uramaki!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 161.33 | 397.60 | Kcal |
Protein | 7.90 | 19.47 | gram |
Karbohydrat | 21.66 | 53.38 | gram |
Kostfiber | 1.16 | 2.86 | gram |
Fett | 4.53 | 11.16 | gram |
Mettet fett | 0.82 | 2.02 | gram |
Salt | 1.74 | 4.29 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.65 | Kr 21.32 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 986 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 53,7 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken.
Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.
Skjær makrell i strimler på ca. 1 cm.
Ta skallet av avokado, skjær først i to, fjern steinen og skjær så avokado i strimler.
Dekk en bambusmatte med plastfolie. Del noritangen i to og legg den ene halvdelen på bambusmatten med den ruglete siden opp.
Fordel risen jevnt utover noritangen med fingrene. Snu så noritangen slik at risen blir liggende ned mot plastfolien.
Legg makrell, avokado og litt chilimajones langs midten av noritangen.
Løft den ene siden av matten som er mot deg og hold fyllet på plass med fingrene.
Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, og klem godt sammen.
Dryss litt sesamfrø på utsiden av rullen.
Skjær hver rull i to, og del så videre i to og to til du har fått åtte biter
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30256)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi
Land:
Japan
Innlagt dato:2013-03-18
Oppdatert dato:2013-03-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift