Fotograf:
Studio Dreyer-Hensley
Det finnes forskjellige varianter av maki sushi. Med denne oppskriften lager du uramaki, der risen ligger på utsiden av noritangen, og gunkanmaki, der fyllet ligger på toppen. Oppskriften inneholder
161 Kalorier,
19 g Karbo,
7 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Egg, Fisk, Sesam, Skalldyr, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ura og gunkan maki er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,7 poeng fra 6 lesere
Lesere:
4858 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ura og gunkan maki!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 160.82 | 457.85 | Kcal |
Protein | 7.32 | 20.84 | gram |
Karbohydrat | 19.35 | 55.09 | gram |
Kostfiber | 1.24 | 3.53 | gram |
Fett | 5.74 | 16.34 | gram |
Mettet fett | 0.83 | 2.36 | gram |
Salt | 1.53 | 4.35 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.44 | Kr 24.03 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 139 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 48,12 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok risen etter anvisning på pakken eller følg fremgangsmåte som beskrevet her.
Rør sukker og salt i riseddiken til alt er oppløst.
Ha eddiken over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn.
Pass på at risen ikke blir for fuktig, juster derfor mengden gradvis.
Chilimajones
Lag chilimajones ved å røre sammen majones og chilisaus.
Uramaki
Uramaki er når risen ligger på utsiden av noritangen.
Ta en bambusmatte og dekk med plastfolie. Del noritangen i to og legg den ene halvdelen på bambusmatten med den ruglete siden opp.
Fordel risen jevnt utover noritangen med fingrene. Snu så noritangen slik at risen blir liggende ned mot plastfolie.
Legg makrell, avokado og litt chilimajones langs midten av noritangen.
Løft den ene siden av matten som er mot deg og hold fyllet på plass med fingrene.
Rull slik at de to kantene av ris og noritang møtes. Press lett langs bambusmaten for at rullen skal holde sammen.
Dryss over litt sesamfrø på utsiden av rullen.
Bruk en kniv fuktet i eddikvann for å skjære rullen i to like store deler. Legg de to halvdelene parallelt med hverandre og skjær dem i 8 like store biter.
Gunkanmaki
Hakk kamskjell i biter, gulrot i små terninger og vårløk i tynne skiver. Vend så inn litt chilimajones.
Fukt hendene så risen ikke kleber. Lag en nigiri risball, risballen skal ikke være høyere enn 2 cm.
Legg en strimle noritang rundt risballen, og fest endene av noristrimmlene ved å presse et riskorn på den ene enden, og overlapp med den andre enden. Strimmlene med noritang må være noe høyere en risballen for å skape et hulrom.
Legg så i blandingen med kamskjell og lakserogn i hulrommet over risballene.
Server ura- og gunkanmaki med soyasaus, wasabi og ingefær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29120)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-03-09
Oppdatert dato:2012-03-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift