Vegansk fetaost



Vegansk alternativ til fetaost med tofu og nøtter

Oppskriften inneholder 144 Kalorier, 8 g Karbo, 6 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Vegansk fetaost er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 129 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
150grusaltede cashewnøtter
220grfast tofu
0,6dlvann
5sssitronsaft
1sshvitvinseddik
2ssnæringsgjær
2tssalt
1tshvitløkspulver
1tsløkpulver
2,4dlvann
1ssAgar Agar pulver
0,5tstørket oregano
0,5tstørket dill




Kalorier og næringsinnhold i Vegansk fetaost med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier143.861 151.74Kcal
Protein6.1649.32gram
Karbohydrat7.6060.85gram
Kostfiber1.8414.73gram
Fett9.4675.74gram
Mettet fett1.6112.89gram
Salt1.7313.86gram
Pris på oppskriftenKr 6.59Kr 52.76Kr .-
Hele oppskriften veier801 totalt801 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo21,13 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bland nøtter, tofu, sitronsaft, hvitvinseddik, salt, næringsgjær, 60 ml vann, hvitløkspulver og løkpulver i en blender. Blandingen blir ganske tykk. Gjør klar en brødform med bakepapir.
Kok opp resten av vannet og tilsett agar agar og la det koke i 1 minutt. Nå må du være rask, slik at agaren ikke stivner. Tilsett agar-vannet i tofublandingen og blend raskt sammen. Hell blandingen over i formen og glatt den ut med en slikkepott.
La blandingen stivne. Det tar ca fire timer. Skjær «feta» i terninger og ha i en bolle. Strø over oregano og dill.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 35518)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Tilbehør
Diett/allergi: Veganer
Innlagt dato:2020-12-24
Oppdatert dato:2020-12-24


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.