Fotograf:
Melk.no
Gjærbakst smaker alltid godt. Prøv disse søte små mandelvifter med perlesukker til kaffen. Oppskriften inneholder
296 Kalorier,
41 g Karbo,
7 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Vifte med mandelmasse er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4127 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Vifte med mandelmasse med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 296.38 | 7 574.20 | 252.47 | Kcal |
Protein | 7.42 | 189.62 | 6.32 | gram |
Karbohydrat | 41.37 | 1 057.24 | 35.24 | gram |
Kostfiber | 2.55 | 65.17 | 2.17 | gram |
Fett | 10.68 | 272.93 | 9.10 | gram |
Mettet fett | 5.67 | 144.90 | 4.83 | gram |
Salt | 0.23 | 5.91 | 0.20 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.86 | Kr 73.09 | Kr 2.44 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 556 totalt | 2 556 pr porsj | 85 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 55,83 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 30
stykker
Smelt smøret i en kjele, ta den av varmen og tilsett melken. Rør om og sjekk at temperaturen er lunken (37 grader). Varm opp mer eller avkjøl etter behov.
Ha væsken over i en kjøkkenmaskin eller bakebolle. Smuldre i gjæren, tilsett sammen pisket egg, sukker, salt og kardemomme. Ha i hvetemel litt etter litt mens deigen eltes sammen. Deigen skal være smidig og slippe bakebollen. Strø litt mel over deigen, dekk med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted til dobbel størrelse.
Elt deigen lett på bakebordet og kjevle ut deigen til ca. 1 cm tykkelse. Stikk ut runde leiver på ca 10 cm i diameter. Legg på en skje med kransekakemasse og vaniljekrem. Pensle kanten på den ene siden med sammenpisket egg og brett leiven over til en halvsirkel. Legg de på en stekeplate med bakepapir.
Skjær 5 fine snitt i kanten. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter. Pensles med sammenpisket egg og strøs med perlesukker før steking. Stek viftene midt i ovn ved 225 °C i ca 8 minutter. Avkjøl viftene på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 31399)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker
Innlagt dato:2014-05-11
Oppdatert dato:2014-05-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift