Fotograf:Brodogkorn.no En deilig og vinterlig salat med mye mat i. Krydrede, sprøstekte valnøtter, tranebær og fetaost smaker fortreffelig sammen med dressing av sennep og eddik.
Oppskriften inneholder 284 Kalorier, 19 g Karbo, 5 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Nøtter, Sennep, Soya, Spor-av-melk, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bland valnøtter, lønnesirup, kanel, kajennepepper, koriander og salt i en bolle og fordel det på et stekebrett kledd med bakepapir. Plasser brettet midt i ovnen og stek nøttene i 15-25 minutter, eller til de har blitt gylne. Vend på dem 2-3 ganger i løpet av steketiden.
Ta nøttene ut av ovnen og avkjøl helt.
Skyll og tørk spinat og ruccula godt (bruk gjerne en salatslynge). Ha salaten i en vid salatbolle.
Skjær av bunn og topp av granateplet og kutt gjennom skallet. Bruk hendene og bryt granateplet i to. Plukk ut de røde kjernene og bland inn i salaten sammen med tørkede tranebær.
Dryss de krydderstekte nøttene og fetaost på toppen.
Bland sammen ingrediensene til dressingen. Tilsett litt vann om du synes den er for tykk. Hell halvparten over vintersalaten, og server resten av dressingen ved siden av.
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 35513)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Salat Innlagt dato:2020-12-09
Oppdatert dato:2020-12-09