Vintersalat med spinat. krydrede nøtter og tranebær



Vintersalat med spinat, krydrede nøtter og tranebær oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
En deilig og vinterlig salat med mye mat i. Krydrede, sprøstekte valnøtter, tranebær og fetaost smaker fortreffelig sammen med dressing av sennep og eddik.

Oppskriften inneholder 284 Kalorier, 19 g Karbo, 5 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Nøtter, Sennep, Soya, Spor-av-melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Vintersalat med spinat, krydrede nøtter og tranebær er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1093 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner

Krydderstekte nøtter:

200grvalnøttkjerner
1dllønnesirup
0,25tsmalt kanel
0,25tskajennepepper
0,25tsmalt koriander

Salat

0,5tssalt
200grfrisk spinat
65grruccula
1stkgranateple
100grtørkede tranebær
200grvegansk fetaost
0,25tsmalt koriander

Dressing

0,5dlbalsamicoeddik
2tsgrov sennep
0,5dlolivenolje
1tssalt
0,5tskvernet pepper




Kalorier og næringsinnhold i Vintersalat med spinat. krydrede nøtter og tranebær med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier283.56863.42Kcal
Protein5.0815.47gram
Karbohydrat18.8857.49gram
Kostfiber2.788.46gram
Fett20.2461.63gram
Mettet fett3.9311.97gram
Salt1.534.65gram
Pris på oppskriftenKr 15.85Kr 48.26Kr .-
Hele oppskriften veier1 218 totalt304 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo26,63 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 190 °C.

Bland valnøtter, lønnesirup, kanel, kajennepepper, koriander og salt i en bolle og fordel det på et stekebrett kledd med bakepapir. Plasser brettet midt i ovnen og stek nøttene i 15-25 minutter, eller til de har blitt gylne. Vend på dem 2-3 ganger i løpet av steketiden.

Ta nøttene ut av ovnen og avkjøl helt.
Skyll og tørk spinat og ruccula godt (bruk gjerne en salatslynge). Ha salaten i en vid salatbolle.
Skjær av bunn og topp av granateplet og kutt gjennom skallet. Bruk hendene og bryt granateplet i to. Plukk ut de røde kjernene og bland inn i salaten sammen med tørkede tranebær.
Dryss de krydderstekte nøttene og fetaost på toppen.

Bland sammen ingrediensene til dressingen. Tilsett litt vann om du synes den er for tykk. Hell halvparten over vintersalaten, og server resten av dressingen ved siden av.

Oppskrift kommer opprinnelig fra Matprat.no

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 35513)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Salat
Innlagt dato:2020-12-09
Oppdatert dato:2020-12-09


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Vintersalat med spinat, krydrede nøtter og tranebær.Vintersalat med spinat, krydrede nøtter og tr.
Denne retten har 283,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.