Fotograf:
Gilde
Ytrefilet med potet- og sopptortilla, småløk og skogsopp i hollandaise og peppersjy inneholder
225 Kalorier,
2 g Karbo,
6 g Protein og
20 g Fett pr 100 gr
Ytrefilet med potet- og sopptortilla, småløk og skogsopp i hollandaise og peppersjy har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ytrefilet med potet- og sopptortilla, småløk og skogsopp i hollandaise og peppersjy er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4456 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ytrefilet med potet- og sopptortilla. småløk og skogsopp i hollandaise og peppersjy!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 224.57 | 1 723.06 | Kcal |
Protein | 5.89 | 45.19 | gram |
Karbohydrat | 1.74 | 13.35 | gram |
Kostfiber | 0.78 | 5.98 | gram |
Fett | 19.84 | 152.23 | gram |
Mettet fett | 11.48 | 88.08 | gram |
Alkohol | 1.99 % | | | |
Salt | 0.14 | 1.07 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.56 | Kr 96.37 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 069 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 3,09 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Kok potetene møre. Rens soppen og stek den i klaret smør. Ha spinaten oppi helt på slutten. Smak til med sitrontimian, salt og pepper. Anrett alt i liten, smurt ildfast form. Tilsegg 1 egg pisket med melk, salt og pepper. Stek i ovn på 150 grader i 20 min.
2. Krydre biffkjøttet med salt og pepper. Brun biffene i en panne med litt olje. Skru ned varmen og ha i smør og to knuste hvitløksfedd. La biffene steke til kjøttsaft pipler på overflaten. Da er biffene medium stek. Hviles 5 min før servering. Ta vare på stekesjyen!
3. La eddik, timian og sjalottløk småkoke til blandingen er redusert til ca 1/3. Varm opp det klarede smøret i en kjele. Pisk eggeplommene inn i reduksjonen og pisk videre over varme til det har skummet seg opp. Spe med smøret til en fyldig saus. Stek resten av skogsoppen, kok ut pannen med litt sitron og vend soppen inn i hollandaisen.
4. Rist pepper i tørr kjele til den får en annen smak og aroma. Slå på rødvin og rognebærgelè og reduser til ca 1 dl væske. Ha i kraft og stekesjy og rør inn litt smør mot slutten. Smak til med salt, pepper og sukker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gilde
(Intern: 24778)
Tilberedningstid:
40 min
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-03-20
Oppdatert dato:2008-03-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift