Fotograf:
Synøve Dreyer
Flyndre tar ikke lang tid å grille siden filetene er så tynne. Dette er en smakfull oppskrift der flyndren er marinert med sennep og servert på brød med vinaigrette. Oppskriften inneholder
127 Kalorier,
2 g Karbo,
13 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blings med sennepsmarinert flyndrefilet er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Blings med sennepsmarinert flyndrefilet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 126.56 | 1 081.58 | Kcal |
Protein | 12.51 | 106.91 | gram |
Karbohydrat | 2.34 | 20.00 | gram |
Kostfiber | 0.82 | 7.01 | gram |
Fett | 7.28 | 62.21 | gram |
Mettet fett | 1.14 | 9.74 | gram |
Salt | 0.33 | 2.79 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.62 | Kr 99.30 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 418 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,39 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg filetene på kjøkkenbenken med skinnsiden ned, og smør 1 ts sennep utover hver filet, og dryss med finhakket timian, salt og pepper.
Del hver filet i to og legg bitene med kjøttsiden mot hverandre.
Bind litt fuktet bomullshyssing rundt for å holde bitene sammen.
Pensle brødskivene med litt olje og grill så de blir gylne på begge sider.
Pensle skinnsidene på fisken med olje, og grill på høy varme til skinnet er sprøtt og gyllent, ca. 1 minutt på hver side.
Vinaigrette
Finhakk soltørkede tomater og bladpersille, og ha i et tomt syltetøyglass med lokk sammen med olivenolje, eplecidereddik og dijonsennep.
Rist godt til en tykk dressing. Du kan også røre kraftig med en visp.
Del brokkoli i biter, så i tynne skiver.
Bland brokkoli og spinat med vinaigretten.
Legg en grillet brødskive på hver tallerken, fordel vinaigrette over og topp med fisken.
Tips: Om du ikke vil binde filetene sammen kan du beholde dem hele og grille dem med skinnsiden ned til de er ferdige.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31109)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Innlagt dato:2014-01-28
Oppdatert dato:2014-01-28
Lesere:
1634 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift