Fotograf:
Brodogkorn.no
Brødformel for de travle inneholder
199 Kalorier,
38 g Karbo,
6 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Brødformel for de travle har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Brødformel for de travle er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Brødformel for de travle med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 199.33 | 6 737.35 | 2 245.78 | Kcal |
Protein | 6.22 | 210.24 | 70.08 | gram |
Karbohydrat | 38.18 | 1 290.48 | 430.16 | gram |
Kostfiber | 1.91 | 64.56 | 21.52 | gram |
Fett | 1.99 | 67.26 | 22.42 | gram |
Mettet fett | 0.23 | 7.77 | 2.59 | gram |
Salt | 0.82 | 27.57 | 9.19 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.74 | Kr 25.01 | Kr 8.34 | .- |
Hele oppskriften veier | 3 380 totalt | 3 380 pr porsj | 1 127 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 76,61 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 3
brød
1. Rør sammen mel, salt og gjær.
2. Tilsett olje og fingervarmt vann. Hvis man bruker en vid bakebolle, går det greit å røre sammen deigen med en sleiv. Det er ikke nødvendig å ta deigen ut på benken og elte den.
3. La deigen heve til minst dobbelt størrelse. Rør så noen ganger i deigen med sleiven, og bruk deretter sleiven (og til slutt en slikkepott) til å overføre deigen til tre brødformer (1 ½ l). Bruk en fuktet slikkepott til å klappe brødene flate på toppen.
4. Sett brødene inn i kald stekeovn på nederste rille. Skru stekeovnen på 200 °C. Snitt forsiktig 3–4 snitt på toppen av brødene når de har stekt i ca. 10 minutter. Ta brødene ut etter 55 minutter. Avkjøles på rist.
Tips:
Bruk de meltypene du har i skapet, eller har lyst til å bruke. Bruk gjerne bygg eller rug, men det kan være greit å bruke minst en liter siktet hvetemel for at brødet skal henge godt sammen. Noen desiliter havregryn gjør brødene saftige. Varier gjerne ved å tilsette forskjellige frø, honning eller krydderurter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 30136)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-01-09
Oppdatert dato:2013-01-09
Lesere:
2556 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift