Fotograf:
Brodogkorn.no
Emmer gir en god aroma og gjør brødet saftig. Oppskriften forutsetter at du har en ferdig surdeig. Landslagsbaker Thomas Valand står bak denne oppskriften.
Les her hva emmermel er! Oppskriften inneholder
269 Kalorier,
41 g Karbo,
8 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bakerlandslagets emmerbrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3153 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bakerlandslagets emmerbrød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 268.89 | 2 366.23 | 236.62 | Kcal |
Protein | 7.60 | 66.88 | 6.69 | gram |
Karbohydrat | 40.64 | 357.63 | 35.76 | gram |
Kostfiber | 0.93 | 8.18 | 0.82 | gram |
Fett | 8.23 | 72.42 | 7.24 | gram |
Mettet fett | 0.37 | 3.26 | 0.33 | gram |
Salt | 0.97 | 8.51 | 0.85 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.40 | Kr 29.92 | Kr 2.99 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 640 totalt | 880 pr porsj | 88 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 60,45 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 30
skiver
Dag 1:
1. Lag fordeigen ved å koke opp vannet og tilsett sammalt emmer. La blandingen stå i romtemperatur natten over.
Dag 2:
2. Bland fordeigen sammen med de andre ingrediensene utenom hasselnøttene. Elt deigen i 3 minutter på lav hastighet, og 5 minutter på høyere hastighet. Tilsett knuste hasselnøtter i deigen, og bland godt inn. La deigen hvile i 2 – 3 timer.
3. Etter at det har gått en time skal deigen «strammes opp»; legg deigen ut på bordet, ta tak i den ene enden av deigen – trekk den til deg, og brett deigen sammen igjen. Legg deigen tilbake i bollen, og la den hvile en time til. Gjenta etter en time.
4. Når deigen har hvilt i tre timer, deles den opp i 3 like store deler. Form brødene, legg dem i hevekurver og la dem heve i 1 – 1,5 time. Om du ikke har hevekurver kan du enkelt lage disse. Bruk en vid skål eller bolle, legg et klede i skålen – og strø godt med mel på sidene og i bunnen.
5. Når brødene er ferdig hevet, vendes hevekurvene forsiktig og brødene legges på stekeplaten. Snitt brødene med en skarp kniv.
6. Forvarm ovnen til 260 °C, sett inn brødene i ovnen, og senk temperaturen til 230 °C.
7. Stek brødene i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31923)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Innlagt dato:2015-02-14
Oppdatert dato:2015-02-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift