Fotograf:
Brodogkorn.no
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk fikk sitt eget økologiske brød under lanseringen av Handlingsplan for økologisk mat. Brekks økologiske brød har er rikt på fiber, saftig og utrolig godt. Oppskriften inneholder
208 Kalorier,
35 g Karbo,
8 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Brekks økologiske brød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5507 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Brekks økologiske brød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 208.31 | 5 395.23 | 1 798.41 | Kcal |
Protein | 7.68 | 198.91 | 66.30 | gram |
Karbohydrat | 34.92 | 904.43 | 301.48 | gram |
Kostfiber | 5.23 | 135.46 | 45.15 | gram |
Fett | 3.05 | 79.00 | 26.33 | gram |
Mettet fett | 0.42 | 10.88 | 3.63 | gram |
Salt | 0.55 | 14.13 | 4.71 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.99 | Kr 25.64 | Kr 8.55 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 590 totalt | 2 590 pr porsj | 863 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 67,05 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 3
brød
Varm vannet til det er fingervarmt. Smuldre gjæren og rør den ut i vannet. Ha mel, frø og salt i en bakebolle og bland sammen. Hell i gjærblandingen. Elt deigen godt til den er bløt og smidig. Lag den ikke for fast.
Dekk bakebollen med plast. La deigen heve på et lunt sted i ca. 90 minutter. Elt deigen 3-4 ganger i løpet av hevetiden.
Ta deigen ut på melet bakebord. Del deigen i tre like store emner. Elt emnene godt, eventuelt med litt mer mel. Form dem til brød. Legg brødene i godt smurte former på 1 ½ liter. Dekk med plast. Etterhev brødene i 45-50 minutter.
Pensle brødene med vann, og dypp dem i sesamfrø.
Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 50-60 minutter eller 35-40 minutter på 220 °C i steinovn. Avkjøles på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 28212)
Tilberedningstid:
1 time + heving
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Brød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-02-14
Oppdatert dato:2011-02-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift