Fotograf:
Kylling.no
Dampet kyllingfilet med sommerkål inneholder
63 Kalorier,
3 g Karbo,
9 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Dampet kyllingfilet med sommerkål har beregnet å ha følgende allergener
Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Dampet kyllingfilet med sommerkål er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6047 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Dampet kyllingfilet med sommerkål!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 63.39 | 312.10 | Kcal |
Protein | 9.17 | 45.15 | gram |
Karbohydrat | 2.98 | 14.67 | gram |
Kostfiber | 1.95 | 9.60 | gram |
Fett | 1.21 | 5.96 | gram |
Mettet fett | 0.22 | 1.08 | gram |
Salt | 0.07 | 0.32 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.66 | Kr 27.87 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 985 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 18,8 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fyll 2-3 cm vann i en kjele. Legg en potetrist i bunnen av kjelen og et bakepapir oppå, slik at det går litt oppover kanten på kjelen. Legg kyllingfiletene på bakepapiret. Ha litt revet ingefær på hver filet, krydre med salt, pepper og kajennepepper. Legg en sitronskive over hver kyllingfilet. Legg over lokk og kok opp. Reduser deretter varmen og la kyllingfiletene dampe i 15-20 minutter.
Del sommerkålen i fire båter og legg dem rundt kyllingfiletene etter 12-16 minutter. Finsnitt vårløk og fordel den rundt. Sett på lokket og damp videre til kålen akkurat har blitt myk. Server med nypoteter og bruk kraften som danner seg i bakepapiret som saus.
Tips 1:
Som et alternativ til sommerkål kan du også bruke savoykål.
Tips 2:
Har du en gammel potetrist er dette en genial måte å tilberede kyllingfilet på!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 26362)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-09-03
Oppdatert dato:2009-09-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift