Fotograf:Mari Svenningsen Damper du mør, norsk kyllingfilet i appelsinjuice får fileten en frisk smak og blir skikkelig saftig. Server med en salat av squash, løk, spinat og ingefærdressing, og du har en superdeilig middag.
Oppskriften inneholder 61 Kalorier, 4 g Karbo, 7 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Soya, Spor-av-lupiner, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Kok opp appelsinjuice i en kjele og legg i kyllingfileter. Kok opp på nytt, senk varmen så det så vidt koker. Sett på lokk og la kyllingfiletene trekke i ca. 10 minutter.
2. Bruk en ostehøvel og skjær strimler av squash på langs, mens du roterer på squashen. Stopp når du kommer til den myke kjernen. Sett til side.
3. Legg kyllingfiletene over på en tallerken og la dem hvile. Kok inn appelsinjuicen til det halve. Bland inn revet ingefær, soya og honning.
Mindre svinn og enklere skrelling av ingefær: Bruk en skje og skrap av skallet. Du kommer lett til i kriker og kroker.
4. Stek rødløk i en varm stekepanne med olje til den er blank. Vend inn strimler av squash og spinat og hell over dressingen.
Fordel salaten på tallerkener. Del kyllingfilet i grove skiver og legg dem over salaten. Server.
Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32831)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Innlagt dato:2017-01-13
Oppdatert dato:2017-01-13