Coq au vin 1



Coq au vin 1 oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Coq au vin er en usedvanlig smakfull gryterett med opphav fra Burgund i Frankrike. Vi har valgt å bytte ut hanekjøttet med kylling, siden det er langt enklere å få tak i her i butikkene.

Oppskriften inneholder 53 Kalorier, 1 g Karbo, 6 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Coq au vin 1 er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 5643 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
1stk storkylling (ca. 1500 g)
35clrødvin
2feddpresset hvitløk
1stklaurbærblad
1kvist(er)frisk timian
200grlettsaltet sideflesk
Ca 1,5tssalt
1tsmalt hvit pepper
2literhønsekraft (vann og terning eller konsentrat)
2sstomatpuré
10stksjalottløk
250grfrisk sjampinjong delt i to




Næringsdeklarasjon for Coq au vin 1!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier52.70441.73Kcal
Protein5.8949.37gram
Karbohydrat0.816.79gram
Kostfiber0.211.76gram
Fett2.1718.19gram
Mettet fett0.766.37gram
Alkohol0.85 %
Salt0.937.78gram
Pris på oppskriftenKr 4.14Kr 34.70Kroner
Hele oppskriften veier4 191 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo6,14 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Lårene i to og brystfiletene i to.
2. Bland sammen rødvin, hvitløk, laurbærblad og timian til en marinade i en stor bolle og legg i kyllingstykkene. Dekk til med plastfolie og sett det kjølig over natten.
3. Ta kyllingstykkene opp av marinaden og tørk det lett med kjøkkenpapir. Hell marinaden i en middelsstor kjele og kok opp.
4. Skjær sideflesk i små biter og stek dem i en varm stekepanne. Ha flesket over i kjelen sammen med marinaden, la fettet bli i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem godt på alle sider i stekepannen med fett.
5. Legg stykkene over i kjelen. Tilsett buljong til kjøttet så vidt dekkes og ha i tomatpuré. La det hele trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt.
6. Rens sjalottløk og surr den sammen med sopp i en panne med smør. Ha det over i kjelen og smak eventuelt til med salt og pepper. Pynt gjerne med frisk timian ved servering.

Er sausen litt tynn kan du røre sammen 1 ss mel og 1 ss smør. Ha jevningen i gryta, rør forsiktig rundt og la retten koke i ytterligere 5 minutter.

Server med brød, ris eller poteter.

Coq au vin kan også lages med gullhøne/gourmethøne. Den gir mer smak på kraften, men trenger lenger koketid. Kjøttet er mørt når det løsner lett fra bena.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118968067)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Frankrike
Innlagt dato:2002-05-19
Oppdatert dato:2021-11-10


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pasta og tomatsaus med kyllingboller.Pasta og tomatsaus med kyllingboller.
Denne retten har 133,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling Bombay.Kylling Bombay.
Denne retten har 200,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingfilet med stuede sommergrønnsaker.Kyllingfilet med stuede sommergrønnsaker.
Denne retten har 70,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Posjert kyllingfilet med rotfrukter og urtesaus.Posjert kyllingfilet med rotfrukter og urtesa.
Denne retten har 59,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettsaltet kylling med ostesaus.Lettsaltet kylling med ostesaus.
Denne retten har 54,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kålruletter med kyllingkjøttdeig.Kålruletter med kyllingkjøttdeig.
Denne retten har 63,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wrap med revet kylling.Wrap med revet kylling.
Denne retten har 114,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dampet kyllingfilet med sommerkål.Dampet kyllingfilet med sommerkål.
Denne retten har 63,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling siomai.Kylling siomai.
Denne retten har 114,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinkokt kyllingfilet med lun squashsalat og ingefærdressing.Appelsinkokt kyllingfilet med lun squashsalat.
Denne retten har 67,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Russisk kylling à la rype.Russisk kylling à la rype.
Denne retten har 97,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Thailandsk kylling og ris.Thailandsk kylling og ris.
Denne retten har 67,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vietnamesisk kylling i karri.Vietnamesisk kylling i karri.
Denne retten har 113,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingrulade med hummer, sort kaviar og asparges.Kyllingrulade med hummer, sort kaviar og aspa.
Denne retten har 66,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling i hvitvinsaus.Kylling i hvitvinsaus.
Denne retten har 147,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.