Sett en skarp kniv 1-2 cm. ned på lårbenet og lag et snitt rundt. Skrap benet rent for kjøtt ned til snittet. Dryss på salt og pepper. Smelt smør i en panne og brun låret rundt det hele. Kok opp vin i en kjele. Tilsett provence-krydder. Legg lårene i vinen og hell eventuelt på hønsebuljong til det dekker kyllinglårene. La dem trekke på svak varme i ca. 30 minutter til kjøttet er mørt. Sil kraften for å lage saus. Hold kjøttet varmt mens sausen lages. Server retten med kokte grønne aspargestopper og kokte poteter. Legg på en kvist frisk koriander til pynt.
Hvitvinsaus:
Smelt smør i en kjele og rør i hvetemel. Spe med vinkraft og tilsett ristet sjampinjong. La sausen koke i 3 minutter. Visp sammen eggeplomme og fløte og bland med litt av sausen. Hell blandingen tilbake i resten av sausen. Varm opp til sausen tykner uten at den koker. Smak til med salt og pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 16881)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2004-01-17
Oppdatert dato:2018-08-15