Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Dyrerygg med viltsaus og sopp oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Dyrerygg med viltsaus og sopp



Dyrerygg med viltsaus og sopp inneholder 88 Kalorier, 1 g Karbo, 13 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Dyrerygg med viltsaus og sopp har beregnet å ha følgende allergener Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Dyrerygg med viltsaus og sopp er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
2kgdyrerygg
Viltbuljong: 75 g. Smør salt pepper Rensede ben og avskrap fra dyrerygg
50grsmør
1stkløk
1stkgulrot
60grselleri
0,5litervann
1stklaurbærblad
1kvist(er)timian
1sskonsentrert tomatpuré
6stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
8stkhel pepper
1tssalt
0,5kgchampignon eller blandede sopp
50grsmør
1feddhvitløk
2dlrødvin
2stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1kvist(er)timian
2tsmaizena
1dashsalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Dyrerygg med viltsaus og sopp!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier88.07522.30Kcal
Protein12.7375.50gram
Karbohydrat1.106.52gram
Kostfiber0.432.55gram
Fett3.1018.38gram
Mettet fett2.0612.22gram
Alkohol0.57 %
Salt0.362.11gram
Pris på oppskriftenKr 13.90Kr 82.43Kroner
Hele oppskriften veier3 558 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Viltbuljong:
Gjør grønnsakene i stand og hakk dem grovt eller skjær dem i små terninger. Varm smøret godt i en gryte og brun først ben og avskrap, så grønnsakene oppi. Hell vannet ved og la det koke opp. Skum godt og tilsett laurbærblad, timiankvist, tomatpuré, de lett knuste einerbær, pepperkornene og saltet. La buljongen koke for svak varme under lokk ca. 1 time. Si den og sett den til side. Sett ovnen på 250°.

Kjøtt:
Skrap kjøttet fri for sener og hinner, gni det med salt og pepper og legg dyreryggen i skypannen. Fordel tynne smørskiver over kjøttet og brun dyreryggen i ovnen ca. 5 minutter ved 250°. Den skal nettopp skifte farve. Demp varmen i ovnen til 170° og hell den silte viltbuljong i skypannen, når temperaturen er synket, ellers fordamper den omgående. La dyreryggen steke videre 40-45 minutter, avhengig av hvor høy den er. Drypp jevnlig med stekeskyen. Ta dyreryggen ut, legg folie omkring kjøttet, eventuelt også et tøystykke, og la den hvile. Sil skyen fra skypannen opp i en skål.

Viltsaus:
Skjær rotskiven av soppene, skyll dem kort og trykk dem tørre. Skjær dem i skiver og svisj dem i smør i en gryte. Hakk hvitløksfeddet fint og la det svitse med et øyeblikk.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 21397)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-01-18
Oppdatert dato:2006-01-18
Lesere: 2322 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.