Elgstek med fløtesaus inneholder
111 Kalorier,
1 g Karbo,
14 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Elgstek med fløtesaus har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Elgstek med fløtesaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 14 lesere
Lesere:
34987 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Elgstek med fløtesaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 111.13 | 304.89 | Kcal |
Protein | 13.88 | 38.08 | gram |
Karbohydrat | 1.21 | 3.32 | gram |
Kostfiber | 0.07 | 0.19 | gram |
Fett | 5.33 | 14.62 | gram |
Mettet fett | 3.09 | 8.48 | gram |
Alkohol | 0.38 % | | | |
Salt | 0.97 | 2.67 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 17.11 | Kr 46.94 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 646 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,35 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Halvtin kjøttet om det er frossent. Gni det inn med salt, pepper, einerbær og rosmarin. Legg det i en ildfast form og sett inn et steketermometer midt i kjøttet.
Sett kjøttet nederst i ovnen ved 125 C. Stek kjøttet til steketermometeret viser 72-75 C. Beregn ca 1 1/2 time for ferskt kjøtt, 2-3 timer for halvtint. La kjøttet hvile under aluminiumsfolie i ca 15 minutter. Ta ut steketermometeret.
Rør ut hvetemelet med litt buljong og ha det i resten av buljongen. La sausen koke i 3-5 minutter. Tilsett fløten og la sausen koke opp. Smak til med salt, pepper, gelé og eventuelt gin eller sherry.
Skjær steken i skiver og server med saus, kokte poteter, gelé, grønnsaker og f.eks. stuet sopp.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9948)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-30
Oppdatert dato:2003-04-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift