Fotograf:Knut Pettersen Svineknoker er noe en kan bruke til forskjellige gryteretter og supper. Vi pleier å bruke det i lapskaus her hjemme, men og i ertesuppe som her. Husk at det er forskjellige knoker til salgs, ferske, salte og de som er røkte. De salte kan ofte bli vel salte, særlig om en bruker kraften. Så smak deg frem her.
Ha svineknoken i en stor gryte, og hell over 1,6 liter kaldt vann (eventuelt mer dersom dette ikke er nok til å dekke knoken, mengden er litt avhengig av størrelsen på både gryte og knoke). Kok opp, og la trekke på svak varme i en times tid. Skum av alt som kommer opp til overflaten.
Imens: Skrell løken, og skjær den i tynne skiver. Del selleristangen i tynne strimler på langs. Skjær den så på tvers slik at du får små terninger.
Stek løk og selleri på svak varme i litt olje i en stekepanne til det blir mykt (ca. 10–12 minutter). Tilsett timian og laurbærblad, og stek i et par minutter til.
Ha denne blandingen over i gryten med svineknoken. Tilsett også splittertene. La småkoke på svak varme i halvannen time, eller til kjøttet på knoken begynner å falle av benet, og til ertene faller helt sammen. Tilsett litt mer vann dersom suppen begynner å bli for tykk. Den siste halvtimen tilsetter du evt gulrøttene.
Ta ut svineknoken og la den kjølne litt. Fjern skinn og fett. Skjær kjøttet i biter, og ha det tilbake i suppen.
Kok opp igjen, og smak til med salt og nykvernet pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Gladimat.no
(Intern: 30497)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-07-22
Oppdatert dato:2016-07-22