Fotograf:
Vita Hjertego
Falafel 1 inneholder
139 Kalorier,
19 g Karbo,
5 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Falafel 1 har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Falafel 1 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 19 lesere
Lesere:
54217 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Falafel 1!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 138.52 | 610.99 | Kcal |
Protein | 5.24 | 23.11 | gram |
Karbohydrat | 19.08 | 84.16 | gram |
Kostfiber | 3.61 | 15.92 | gram |
Fett | 3.78 | 16.67 | gram |
Mettet fett | 0.34 | 1.50 | gram |
Salt | 0.87 | 3.84 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.37 | Kr 19.28 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 764 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 55,09 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Falafel
Hell laken av kikertene og ha dem i en food-processor samme med de øvrige ingrediensene. Kjør til massen er jevn og fin.
Form massen til små runde baller som vendes i strøkavring før de stekes pent brune i olje.
Harissamajones
Del paprika og chili i to og ta ut frøene.
Ha dem over i en kjele og fyll på vann slik at det så vidt dekker. Kok opp og la koke i ca 15 minutter. Sil vannet fra og avkjøl. Fjern skinnet av paprikaen og chilien. Ha paprika, chili og hvitløk i en foodprocessor og kjør til massen er jevn.
Tilsett de øvrige ingrediensene og kjør til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.
Server falafel i varme pitabrød med harissamajones og frisk salat.
Pitabrødet kan smøres med Vita Pro.aktiv
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Vita Hjertego
(Intern: 24299)
Kategori:
Fritert
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-09-19
Oppdatert dato:2007-09-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift