Festbrød frå Hellas inneholder
259 Kalorier,
40 g Karbo,
8 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Festbrød frå Hellas har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Festbrød frå Hellas er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
9039 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Festbrød frå Hellas med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 259.23 | 9 014.10 | 150.23 | Kcal |
Protein | 7.87 | 273.66 | 4.56 | gram |
Karbohydrat | 40.46 | 1 406.90 | 23.45 | gram |
Kostfiber | 3.03 | 105.36 | 1.76 | gram |
Fett | 6.65 | 231.24 | 3.85 | gram |
Mettet fett | 1.03 | 35.82 | 0.60 | gram |
Salt | 0.75 | 25.93 | 0.43 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.38 | Kr 47.99 | Kr 0.80 | .- |
Hele oppskriften veier | 3 477 totalt | 3 477 pr porsj | 58 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 62,43 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 60
skiver
Dette er brød for eit festleg lag som vil ha noko godt å bita i og som har tid og evner til å eta mykje. Brødet er best ferskt og vert lett litt tørt etter opphald i fryseboksen. Kan brukast til salatar, supper og på koldtbord. Eg har brukt sikta speltmjøl i staden for kveitemjøl og det er kjempegodt.
Slik gjør du
Løys opp gjera og bland i vatn, olje, piska egg og salt. Elt i mesteparten av mjølet. Bruk gjerne kjøkenmaskin eller kna godt til smidig og god deig. Lat heve ein time til dobbel storleik. Kna evt. i resten av mjølet under utbakinga. Kna godt og del opp i seks runde emner. Smør langpanna med olje og legg brøda i. Pensle også mellom brøda med olje. Då vert det lettare å få brøda frå kvarandre etter steiking. Dryss med mjøl og set dei på lun plass til heving i 1/2 til 1 time. Lag små snitt i brøda med skarp kniv før du set dei ovnen på 225 grader i 30 - 40 min.
Spesielle egenskaper
Sukkerfri
Kilde:
Grethe
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kakemonsen
(Intern: 1416)
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Diabetes mat
Land:
Hellas
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-09-09
Oppdatert dato:2002-09-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift