Fiskeboller med paprika





Fiskeboller med paprika oppskrift.
Fotograf: Alf Börjesson
Lag dine egne fiskeboller. Det er ikke vanskelig, og har du foodprocessor går det fort. De trenger ikke være hvite tvers igjennom, du kan foreksempel ha biter av rød paprika og grønn purre i farsen.

Oppskriften inneholder 71 Kalorier, 7 g Karbo, 6 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Fiskeboller med paprika er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
500grhysefilet, uten skinn og bein
2tssalt
1stkegg
3dlmelk
0,5dlpaprika, rød

Purrepuré

1stkpurre
olje

Saus

2sssmør
2sshvetemel
3dlmelk
0,5tssalt
0,5tspepper

Tilbehør

4porsjon(er)potet
gulrot


Annonse



Næringsdeklarasjon for Fiskeboller med paprika!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier71.46382.26Kcal
Protein6.0132.15gram
Karbohydrat7.2038.51gram
Kostfiber0.854.55gram
Fett1.8810.06gram
Mettet fett1.055.62gram
Salt0.924.90gram
Pris på oppskriftenKr 5.00Kr 26.75Kroner
Hele oppskriften veier2 140 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fisken må være helt kald før du maler den.Ta den derfor rett fra kjøleskapet.
Skjær den i strimler og mal den, helst på gammeldags kvern, sammen med saltet.
Vil du ha grov farse er det nok å male én gang. Fin farse maler du to ganger.
Bruker du foodprocessor blir ikke farsen riktig så seig som med kvern, men resultatet blir likevel godt.
Rør deigen med treskje til den blir seig. Rør inn pepper og egg og spe med litt væske om gangen. Det er viktig å røre kraftig under speingen, slik at all væske røres godt inn før mer væske helles i, ellers skiller farsen seg.
Den ferdige farsen skal være glatt og seig.

Purrepuré:
Vask det grønne på purren og skjær opp i tynne ringer.
Kjør purren i foodprocessor sammen med litt olje til det blir en fin puré. Smak til med salt og pepper.
Rør paprikaterninger og ca. 0,5 dl purrepuré inn i fiskefarsen. Form litt store boller. Fukt hendene med kaldt vann og trill bollene så de blir runde.
Kok opp vann med litt salt og legg i bollene. La dem trekke i 15-20 minutter, til de er gjennomkokte.
Snu dem et par ganger så de blir jevnt kokt.

Saus: Smelt smøret til sausen og rør inn melet.
ok opp melken, og rør inn omtrent halvparten til det blir glatt. Spe deretter med mer melk til passe sauskonsistens.
Denne sausen skal ikke være for tynn. Smak til med salt og hvit pepper. Server fiskebollene i sausen med kokte gulrøtter og persillerøtter eller andre grønnsaker.
Kokte poteter hører også med.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28785)
Tilberedningstid: 50 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-07
Oppdatert dato:2013-03-07
Lesere: 2327 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fiskeboller med paprika.Fiskeboller med paprika.
Denne retten har 71,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkt kolje med tilbehør.Røkt kolje med tilbehør.
Denne retten har 67,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kreative fiskeboller.Kreative fiskeboller.
Denne retten har 77,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hyse med eple og sellerisaus.Hyse med eple og sellerisaus.
Denne retten har 74,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hyse med byggrisotto.Hyse med byggrisotto.
Denne retten har 92,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskeboller.Fiskeboller.
Denne retten har 62,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dampet hyse med tomater.Dampet hyse med tomater.
Denne retten har 58,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.