Kreative fiskeboller



Kreative fiskeboller oppskrift.
Fotograf: Alf Børjesson
Kreative fiskeboller inneholder 81 Kalorier, 3 g Karbo, 9 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Kreative fiskeboller har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kreative fiskeboller er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4933 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
500grhysefilet uten skinn og bein
2tssalt
1stkegg
3dlmelk
0,5dlrød paprika i små terninger

Purrepuré

1stk storpurre
olje til speing

Saus:

2sssmør
2sshvetemel
3dlmelk
0,5tssalt
0,5tspepper




Næringsdeklarasjon for Kreative fiskeboller!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier81.25304.62Kcal
Protein8.7632.84gram
Karbohydrat3.3912.71gram
Kostfiber0.622.32gram
Fett3.4913.08gram
Mettet fett2.047.65gram
Salt1.264.73gram
Pris på oppskriftenKr 6.61Kr 24.78Kroner
Hele oppskriften veier1 500 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo16,68 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Fisken må være helt kald før du maler den. Ta den derfor rett fra kjøleskapet. Skjær den i strimler og mal den, helst på gammeldags kvern, sammen med saltet. Vil du ha grov farse er det nok å male én gang. Fin farse maler du to ganger. Bruker du food-processor blir ikke farsen riktig så seig som med kvern, men resultatet blir likevel godt.

Rør deigen med treskje til den blir seig. Rør inn pepper og egg og spe med væsken litt om gangen. Det er viktig å røre kraftig under speingen, slik at all væske røres godt inn før mer væske helles i, ellers skiller farsen seg. Den ferdige farsen skal være glatt og seig.

Purrepuré:
Vask det grønne på purren og skjær opp i tynne ringer. Kjør purren i foodprosesor sammen med litt olje til en fin puré. smak den til med salt og pepper.

Rør inn paprikaterninger og ca 0,5 dl purrepuré. Form litt store boller. Fukt hendene med kaldt vann og trill bollene så de blir runde. Kok opp vann med litt salt og legg i bollene. La dem trekke i 15—20 minutter, til de er gjennomkokte. Snu dem et par ganger så de blir jevnt kokt.

Sausen:
Smelt smøret til sausen og rør inn melet. Rør inn omtrent halvparten av den kokende melken og rør til det er glatt, spe så med mer melk til passe sauskonsistens. Denne sausen skal ikke være for tynn. Smak til med salt og hvit pepper.
Server fiskebollene i sausen med kokte gulrøtter og persillerøtter eller andre grønnsaker. Kokte poteter hører også med.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23269)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-01-20
Oppdatert dato:2007-01-20


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Byggrisotto til fisk.Byggrisotto til fisk.
Denne retten har 94,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskeboller med paprika.Fiskeboller med paprika.
Denne retten har 73,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskeboller.Fiskeboller.
Denne retten har 66,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hyse med byggrisotto.Hyse med byggrisotto.
Denne retten har 94,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hyse med eple og sellerisaus.Hyse med eple og sellerisaus.
Denne retten har 79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkt kolje med tilbehør.Røkt kolje med tilbehør.
Denne retten har 66,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dampet hyse med tomater.Dampet hyse med tomater.
Denne retten har 61,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kreative fiskeboller.Kreative fiskeboller.
Denne retten har 81,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.