Fleskestek med rødkål inneholder
239 Kalorier,
3 g Karbo,
11 g Protein og
21 g Fett pr 100 gr
Fleskestek med rødkål har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fleskestek med rødkål er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
8951 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fleskestek med rødkål!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 239.23 | 901.66 | Kcal |
Protein | 10.61 | 39.99 | gram |
Karbohydrat | 2.74 | 10.33 | gram |
Kostfiber | 0.62 | 2.34 | gram |
Fett | 20.51 | 77.30 | gram |
Mettet fett | 7.94 | 29.93 | gram |
Salt | 1.38 | 5.20 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.74 | Kr 17.87 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 769 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,58 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Riss svoren helt ned til kjøttet med ½ cm. mellemrom men unngå å risse i selve kjøttet. Dryss svoren med grovt salt. Vær omhyggelig med å få salt ned mellom hver svor. Stikk evt. også et par laurbærblader ned mellom svorene. Bruk så liten en skypanne som mulig, så blir skyen best. Legg steken på en rist i skypannen, så svoren ligger så likt så muligt. Hell 1/2-3/4 liter vann i skypannen.
Sett skypannen med steken i den nederste del av en kald ovn. Tenn ovnen på 200 grader C og la steken stå i 2-2 1/2 time. Brukes steketermometer skall centrumtemperaturen være 75 grader C, så er steken ferdig. Ta steken ut av ovnen og la den hvile i ca. 20 min uten å være tildekket..
Fleskestekssaus.
Sil stekeskyen opp i en skål, la den stå et øyeblikk, og skum så overflaten fri for fett eller bruk en fedtskiller. Sky kan suppleres med buljong, kraft, vin eller sky fra stekebein.
Sausen kan enten lages som jevnet saus eller en oppbakt saus.
Rødkål:
Rødkålen deles i fire deler, og stokken skjæres vek. Kålen snittes fint og has i en gryte med smeltet smør. Sukker dryssses over kålen, og det svitser i smøret i ca. 10 minutter. Så tilsettes ripssaften og vann, som knapt dekker kålen. Kålen kokes ved svak varme i ca. 1 time. Hvis kålen koker tørr, tilsettes mere saft og vann.
Når kålen er mør smakes til med litt salt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 19070)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Danmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2005-04-04
Oppdatert dato:2005-04-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift