Fotograf:
Knut Pettersen
Foccacia med ekstra smak inneholder
211 Kalorier,
34 g Karbo,
7 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Foccacia med ekstra smak har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Foccacia med ekstra smak er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 9 lesere
Lesere:
20330 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Foccacia med ekstra smak med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 211.42 | 4 143.83 | 295.99 | Kcal |
Protein | 7.01 | 137.40 | 9.81 | gram |
Karbohydrat | 33.60 | 658.56 | 47.04 | gram |
Kostfiber | 1.81 | 35.48 | 2.53 | gram |
Fett | 5.04 | 98.78 | 7.06 | gram |
Mettet fett | 1.68 | 32.93 | 2.35 | gram |
Salt | 1.54 | 30.22 | 2.16 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.19 | Kr 42.92 | Kr 3.07 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 960 totalt | 1 960 pr porsj | 140 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 63,57 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 14
biter
Et spennende brød som vil kvikke opp i nistepakka. Brødet i seg selv er en opplevelse, men kan med fordel serveres med kjøttpålegg eller ost i.
Hell mesteparten av melet i bollen til en food processor, ha i salt og olivenolje. Smuldre i gjæren og hell i det lunkne vannet. La maskinen gå litt, først langsomt siden litt raskere. Kjør deigen noen minutter og ha i litt mer mel. Hell deigen på bakebordet og klapp eller kjevle ut deigen til et stort rektangel. La deigen heve under plast på lunt sted ca. 40 minutter. Klapp deretter ut deigen i en bakepapirkledd langpanne. Heves 15 - 20 minutter. Drypp over litt olivenolje og tomatpuré. Legg på noen tomatskiver, tynne løkskiver og noen oliven. Strø på ost og grovsalt og stek nederst i ovnen. Ha på litt olivenolje og avkjøl brødet før det skjæres i biter.
Fylte foccacia
Skjær biter av brødet og del det i to. Smør rikelig med kremost på brødet.
Fyll med for eksempel salat, røkelaks, sitron og dill.
Eller:
Skjær biter av brødet og del det i to. Smør rikelig med Snøfriskost på brødet.
Fyll med for eksempel salat, spekeskinke eller annet kjøtt, tomatskiver, agurk og dill.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 14578)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-07-03
Oppdatert dato:2003-07-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift