Franskbrød av spelt inneholder
212 Kalorier,
36 g Karbo,
9 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Franskbrød av spelt har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Franskbrød av spelt er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 5 lesere
Lesere:
7787 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Franskbrød av spelt med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 212.04 | 1 884.38 | 942.19 | Kcal |
Protein | 9.38 | 83.36 | 41.68 | gram |
Karbohydrat | 35.70 | 317.26 | 158.63 | gram |
Kostfiber | 6.32 | 56.17 | 28.08 | gram |
Fett | 2.12 | 18.84 | 9.42 | gram |
Mettet fett | 0.43 | 3.82 | 1.91 | gram |
Salt | 0.42 | 3.75 | 1.87 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.62 | Kr 23.28 | Kr 11.64 | .- |
Hele oppskriften veier | 889 totalt | 889 pr porsj | 444 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 67,34 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 2
brød
Bland vann, sukker og gjær i en stor bolle. Rør til det er oppløst og la stå i 10 minutter. Tilsett melet og salt. Eltes godt. Når den er ferdig blandet has den på bakebordet og knas videre. Ha på mer mel. Deigen skal være glatt og elstisk. Settes til heving i en oljet bolle tildekket i ca 2 timer.
Når den er dobbel så stor slår du den ned og deler den i 2. Rull ut 2 brød med å brette deigen over seg selv og rulle ut fra midten og utover med hendene. Legges i former eller på ett bakepapir strødd med maismel. Pensles med pisket egg og lag 3 snitt på skrå i hvert brød. Etterhev i en halv time.
Stekes ved 190°C i ca 30-35 minutter. Brødene skal lyde hult når man banker på dem.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Blodtypediettens kokebok
(Intern: 14416)
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-06-18
Oppdatert dato:2003-06-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift