Friterte skreitunger med linser og rødbeter





Friterte skreitunger med linser og rødbeter oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Friterte skreitunger med sherryeddik og rødbeter er en eksklusiv vri på en tradisjonsrik råvare. Denne oppskriften kan du bruke både som forrett og middag.

Oppskriften inneholder 184 Kalorier, 20 g Karbo, 11 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Friterte skreitunger med linser og rødbeter er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
20stkskreitunger
2stkrødbete
200grpuylinser
1dlsherryeddik
1dlsukker
4sshvetemel
1sssalt
0,5tspepper
1stkegg
2dlgriljermel
solsikkeolje
80gr(frityrolje, mengden som tas opp av tungene og kun til fettberegning)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Friterte skreitunger med linser og rødbeter!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier184.30753.18Kcal
Protein11.0345.08gram
Karbohydrat19.5179.73gram
Kostfiber2.369.64gram
Fett6.3826.07gram
Mettet fett1.636.66gram
Salt1.335.42gram
Pris på oppskriftenKr 10.04Kr 41.03Kroner
Hele oppskriften veier1 635 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Stek halvparten av rødbetene i stekeovnen ved 160 grader i ca. 1 time, dette kan gjøres i god tid på forhånd. Skrell og skjær i grove terninger. Kok linsene i usaltet vann i ca. 15 minutter, og sil av kokevannet.
Kok opp sherryeddik og sukker så sukkeret smelter helt. Bland det med linsene og rødbetterningene.

Skreitunger
Rens, skyll og tørk skreitungene. Vend dem først i mel blandet med salt og pepper, deretter i sammenvispet egg og til slutt i griljermel.
Varm solsikkeolje i frityrkoker, i en panne med høye kanter eller en jerngryte til 170 grader (bruk termometer) og stek skreitungene til de er gylne, sprø og gjennomstekte, ca. 5 minutter.

La dem renne av på fettsugende papir.
Den andre halvparten av rødbetene skrelles og skjæres i løvtynne skiver. Server skreitungene med linsene, rødbeteskivene og pynt med litt karse.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28960)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-27
Oppdatert dato:2013-03-27
Lesere: 2185 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skreitempura.Skreitempura.
Denne retten har 133,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Friterte fiskegoujoner av Skrei.Friterte fiskegoujoner av Skrei.
Denne retten har 236,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Friterte skreitunger med linser og rødbeter.Friterte skreitunger med linser og rødbeter.
Denne retten har 184,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.