Fotograf:
Synøve Dreyer
Friterte skreitunger med sherryeddik og rødbeter er en eksklusiv vri på en tradisjonsrik råvare. Denne oppskriften kan du bruke både som forrett og middag. Oppskriften inneholder
184 Kalorier,
20 g Karbo,
11 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Friterte skreitunger med linser og rødbeter er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3002 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Friterte skreitunger med linser og rødbeter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 184.38 | 753.51 | Kcal |
Protein | 11.04 | 45.12 | gram |
Karbohydrat | 19.51 | 79.73 | gram |
Kostfiber | 2.47 | 10.09 | gram |
Fett | 6.36 | 25.99 | gram |
Mettet fett | 0.75 | 3.07 | gram |
Salt | 1.33 | 5.42 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.04 | Kr 41.03 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 635 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 42,32 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Stek halvparten av rødbetene i stekeovnen ved 160 grader i ca. 1 time, dette kan gjøres i god tid på forhånd. Skrell og skjær i grove terninger.
Kok linsene i usaltet vann i ca. 15 minutter, og sil av kokevannet.
Kok opp sherryeddik og sukker så sukkeret smelter helt. Bland det med linsene og rødbetterningene.
Skreitunger
Rens, skyll og tørk skreitungene.
Vend dem først i mel blandet med salt og pepper, deretter i sammenvispet egg og til slutt i griljermel.
Varm solsikkeolje i frityrkoker, i en panne med høye kanter eller en jerngryte til 170 grader (bruk termometer) og stek skreitungene til de er gylne, sprø og gjennomstekte, ca. 5 minutter.
La dem renne av på fettsugende papir.
Den andre halvparten av rødbetene skrelles og skjæres i løvtynne skiver.
Server skreitungene med linsene, rødbeteskivene og pynt med litt karse.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28960)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Fritert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-27
Oppdatert dato:2013-03-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift