Fylte vinblader (Dolmathakia)



Fylte vinblader (Dolmathakia) inneholder 205 Kalorier, 13 g Karbo, 2 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr
Fylte vinblader (Dolmathakia) har beregnet å ha følgende allergener Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Fylte vinblader (Dolmathakia) er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5,2 poeng fra 5 lesere
Lesere: 17048 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
250grfriske eller hermetiske vinblader, ca 50Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
150grlangkornet ris (1 3/4 dl), skyll i kaldt vann, kok 10 min og la det renne av
50grpinjekjerner, ristet lett i tørr stekepanne
2stk litefinhakkede løk
Ca 3,5stkvårløk, finhakket eller 1 liten purre
3ssdill, finhakket
2ssmynte, finhakket frisk
3sspersille, finhakket
1,5dlolivenolje
1stksitron, saften
3dlvann, varmt
1dashsalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Fylte vinblader (Dolmathakia)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier205.37671.46Kcal
Protein2.367.72gram
Karbohydrat12.8842.11gram
Kostfiber1.334.35gram
Fett15.7551.49gram
Mettet fett2.016.57gram
Salt0.100.33gram
Pris på oppskriftenKr 6.63Kr 21.68Kroner
Hele oppskriften veier1 308 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo25,08 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skyll friske vinblader og dypp dem raskt, noen få omganger, i kokende vann til de blir myke. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av. Vinblader hermetisert i saltlake skylles 2-3 ganger og legges i bløt i en bolle med varmt vann i 3-4 minutter. Skyll dem og la dem renne godt av.

Bland ris, pinjekjerner, løk, vårløk og urter med ¾ dl olje og halvparten av sitronsaften i en stor bolle.

Legg et lag vinblader i bunnen av en stor, vid kasserolle.

Legg et vinblad på bordet med den ruglete siden opp og den glatte siden ned. Legg en skje med fyllet nær den flikete siden. Brett stilkenden av bladet over fyllet, brett inn sidene og rull sammen til en sigarformet pakke. Rull bladene løst sammen, fyllet sveller under kokingen. Legg pakken med skjøten ned i kasserollen. Fyll resten av vinbladene, eller til fyllet er brukt opp, på samme måte. Legg pakkene tett i tett i sirkler i kasserollen. Drypp resten av oljen og sitronsaften over. Dryss på salt og pepper. Legg en tallerken opp ned over pakkene så de ikke flyter opp. Hell på vann, legg på lokk og kok opp. Kok på svak varme i 50 minutter.

Etterfyll med vann om det koker tørt. Serveres varme eller kalde, pyntet med sitronbåter. Yoghurt naturell kan serveres til som saus.

I de fleste greske hager finner man en klimataria – vinranke – som skygger for midtsommerens varme solstråler. Om våren er de unge bladene til kulinarisk glede. Dolmathakia er vinblader fylt med ris, løk, velduftende olivenolje og friske, viltvoksende urter som vill fennikel, dill og mynte.

Denne porsjonen passer til fire personer som hovedrett eller seks som forrett.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6429)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Diett/allergi: Veganer
Land: Hellas
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Salat som forrett.Salat som forrett.
Denne retten har 171,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk rekesalat.Asiatisk rekesalat.
Denne retten har 51,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nepe carpaccio.Nepe carpaccio.
Denne retten har 290,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tusenårssalat.Tusenårssalat.
Denne retten har 122,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.