Gravlaks med vodka og mynte inneholder
311 Kalorier,
1 g Karbo,
14 g Protein og
26 g Fett pr 100 gr
Gravlaks med vodka og mynte har beregnet å ha følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gravlaks med vodka og mynte er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,2 poeng fra 4 lesere
Lesere:
6721 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gravlaks med vodka og mynte!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 310.95 | 1 157.67 | Kcal |
Protein | 13.70 | 51.01 | gram |
Karbohydrat | 1.43 | 5.32 | gram |
Kostfiber | 0.33 | 1.23 | gram |
Fett | 26.01 | 96.84 | gram |
Mettet fett | 3.47 | 12.92 | gram |
Alkohol | 2.24 % | | | |
Salt | 2.32 | 8.65 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 19.74 | Kr 73.49 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 489 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,83 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fjern småben fra laksen med en pinsett. Bland sukker, salt, ansifrø, korianderfrø og pepper og gni hele fileten inn med blandingen. Legg halvparten av hvitløken, chilien, løken og rikelig med mynte i en lav form. Legg laksen oppå med skinnsiden ned, og dekk laksen med resten av blandingen. Hell over vodka og olje og dekk fileten med plastfolie. Legg fileten under lett press i kjøleskapet i 2-3 døgn. Snu laksen et par ganger i løpet av den tiden.
Før servering skrapes fileten ren for krydder, og skjæres i tynne skiver. Server med limebåter, mynte og honningsaus (se egen oppskrift).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11221)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift