Fotograf:
Bent Raanes & Sara C. Sørensen
Gravet laks med sennepssaus er en klassiker. I denne oppskriften gir du den en sommerlig vri med noen minutter på grillen, og serverer den med dillstuede poteter. Oppskriften inneholder
142 Kalorier,
11 g Karbo,
5 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk, Sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grillet lettgravet laks med dillstuede poteter og sennepssaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5390 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Grillet lettgravet laks med dillstuede poteter og sennepssaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 141.62 | 1 090.08 | Kcal |
Protein | 5.49 | 42.26 | gram |
Karbohydrat | 11.42 | 87.90 | gram |
Kostfiber | 1.16 | 8.93 | gram |
Fett | 7.13 | 54.88 | gram |
Mettet fett | 1.39 | 10.70 | gram |
Alkohol | 1.07 % | | | |
Salt | 2.04 | 15.71 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.01 | Kr 61.65 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 079 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 32,25 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Del laksen i porsjonsstykker.
Lag en krydderblanding av salt, sukker og pepper.
Legg litt blanding i bunnen av et dypt fat og strø over finhakket dill.
Legg laksebitene i fatet og dryss over krydderblanding og strø over dill.
Avslutt med å helle akevitt over laksen.
Dekk med plastfilm og legg lett press på fisken. La den stå 1 døgn i kjøleskap.
Skrap eller skyll vekk krydderblandingen, og fisken er klar for grillen.
Legg laksen på dobbelbrettet aluminiumsfolie og grill fisken i ca. 2 minutter på hver side.
Sennepssaus
Bland sammen sennep, sukker og eddik.
Spe med olje dråpevis under stadig visping slik at det blir en jevn saus.
Bland inn salt, pepper og finnhakket dill.
Dillstuede poteter
Kok potetene.
Skrell og skjær dem i terninger.
Smelt smøret i en gryte, og rør inn hvetemel til du får en glatt masse.
Spe med melk til en glatt og jevn saus.
La sausen småkoke på lav varme i 5 minutter, men pass på at den ikke brenner seg.
Ha i salt og pepper, og vend inn potetene og finhakket dill.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29029)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-01
Oppdatert dato:2013-04-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift